Oci i cultura

El curt del sabadellenc Lucas Casanovas, nominat als Premis Gaudí

El curt ‘La última virgen’ del sabadellenc Lucas Casanovas nominat als Premis Gaudí

‘La última virgen’ és el treball de final de grau del sabadellenc Lucas Casanovas. Un curt que busca explicar l’adolescència en ple segle XXI i que ha aconseguit una nominació als Premis Gaudí. El film, a més, també compta amb més de 18 guardons com el del Festival de Màlaga o el del Festival de Cine de Madrid, a més de 40 nominacions. ‘La última virgen’ està escrit per Lucas Casanovas i Bàrbara Farré, qui també ha dirigit el projecte. Casanovas, a més, treballa principalment de director de fotografia, i també se n’ha encarregat en aquest cas.

El curt busca explicar l’entrada a l’adolescència, els seus problemes i dilemes davant de certes decisions, i ho fa de la mà de la Sara, una jove de 13 anys. ‘La última virgen’ és un retrat de la generació del 2000 i posterior, en què la tecnologia, mòbils i internet són molt presents a les vides dels més joves.

Tal com indica Lucas Casanovas, “no deixa de ser una anàlisi de l’adolescència actual”. Tot i tractar-se d’una ficció, segons el director, han buscat explicar una història el més versemblant i real possible. De fet, tant la protagonista com la resta de persones que l’envolten són interpretats per joves sense experiència davant la càmera. “No volíem agafar actors”, assegura Casanovas, que afegeix que “vam fer el càsting per Instagram. Ens vam passar setmanes buscant noies que encaixessin en el paper i els hi oferíem”. Per trobar tot el repartiment, però, van parlar amb més de 400 noies per acabar trobant la que encaixés.

La gala se celebrarà el 27 de gener i la presentarà el Mag Lari.

Comentaris
To Top