Vallès

L’atur augmenta un 0,7% al Vallès Occidental

L’Observatori del Vallès ha publicat les dades de l’atur registrat a la comarca aquest mes de Gener. La taxa se situa al 11,2%, 7 dècimes més que al mes de desembre de l’any 2018, és a dir, hi ha 342 persones més a l’atur, i la xifra total ascendiria a 49.872. En comparació amb les dades de Catalunya, l’atur a la comarca és 2 dècimes superior. Si s’analitza la variació anual, l’atur ha caigut un 6% a la comarca, amb 3.159 persones menys que al gener de l’any 2018.

El municipi que encapçala la llista d’aturats al Vallès Occidental és Badia, amb una taxa del 17,4%; el que menys atur registra és Matadepera, amb un 4,8%. Sant Llorenç de Savall i Cerdanyola del Vallès han sigut els municipis on més s’ha notat l’increment respecte al passat mes de desembre, amb un ascens del 8,6% en el primer cas, i el 4,1% en el segon.

Gallifa és l’únic municipi de la comarca amb un increment de l’atur respecte al gener de l’any 2018, ja que ha enregistrat un 40% més d’aturats que al mateix mes de l’any passat. La resta de municipis milloren la seva situació, i Ullastrell, Sant Quirze i Castellar són els que han notat un descens més acusat, amb xifres del 12,5%, el 10,9% i 10,6%, respectivament.

En el cas de Catalunya, la variació anual ha sigut del 5,8% menys d’aturats i la mitjana de la comarca se situa amb un 5,8% menys.

Comentaris
To Top