Ciutat

La justícia denega les cautelars i l’Ajuntament reclama a Smatsa 2,2 milions d’euros dels anys 2014 i 2016

Operaris d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell reclama a Smatsa 2,2 milions d’euros per les liquidacions dels anys 2014 i 2016. Els dos casos els dirimeixen jutjats diferents del contenciós administratiu que en el darrer mes han denegat les mesures cautelars demanades per l’empresa. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat aquest dimecres en la roda de premsa prèvia al ple de febrer que “tenim l’obligació de cobrar”. El cap de l’executiu local ha recordat que l’Ajuntament hauria de retornar els diners si la sentència final fos favorable a l’empresa.

Smatsa ha confirmat al D.S. que la justícia ha denegat les cautelars, però assegura que depèn de l’Ajuntament reclamar els diners. Fonts de l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus afegeixen que estan en negociacions amb el consistori i que, de moment, no faran més declaracions. Segons Serracant les reunions s’han anat succeïnt en les darreres setmanes, ja que ha explicat que la decisió sobre l’any 2014 es va saber fa un mes i la referent a l’any 2016 fa una setmana. Aquest mateix dimecres al migdia, el govern municipal tenia reunió amb el comitè d’empresa d’Smatsa.

Serracant, aquest dimecres en roda de premsa / D.S.

Serracant ha posat sobre la taula que la intenció del consistori és que Smatsa pagui mitjançant el sistema de compensació, és a dir, que no aboni els diners sinó que l’Ajuntament pagui una quantitat menor en els propers mesos.

L’alcalde ha explicat que l’empresa els ha traslladat el missatge que aquest pagament els pot suposar dificultats i segons Serracant “busquem mecanismes dins la legalitat per tal que no hi hagi una afectació sobre la liquiditat que pugui suposar un risc sobre els treballadors o el contracte”.

Hi ha una tercera liquidació que encara està pendent de resolució, en un tercer jutjat del contenciós administratiu, referent a l’any 2015.

Comentaris
To Top