Oci i cultura

El III festival InDOCumentari: els secrets de la Ruta 66 i un misteriós assasinat

Un fotograma del documental 'Almost ghosts' / CEDIDA

Als EEUU, Lowell Davis, amb 80 anys, és l’únic habitant d’un poble fantasma. A Màlaga, un jove sindicalista és assassinat a força de trets. A Mallorca, John Lennon i Yoko Ono són detinguts un 23 d’abril. El fil comú que uneix les tres històries és que totes estan explicades a pel·lícules o curts documentals -per ordre, Lamunan Oi!, 23 disparos Kyoko-, i que totes es podran veure a la 3ª edició del festival sabadellenc InDOCumentari.

La mostra, organitzada per les productores independents La Produktiva Films i Plans Films, tindrà lloc el dissabte 25 de maig, a partir de les 17 h, als cinemes Imperial. Recentment, el III InDOCumentari va anunciar les sis pel·lícules documentals que es podran veure: tres llargmetratges i tres curts. La programació inclou:

El día de los conectados

(Dirigit per Carles Bosch, Nabil Ballahsene, Sara Rancaño i José M. Restrepo. 24 min.)

A la plaça principal de Sant Antonio de los Baños (Cuba), hi ha connexió wi-fi, i el Dia de Sant Valentí i tots volen parlar amb els seus éssers estimats que viuen a l’estranger. Atapeïts en els bancs de la plaça, ningú s’avergonyeix que el veí pugui escoltar les seves converses privades.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Almost Ghosts

(Dirigit per Ana Ramón Rubio. 68 min.)

Amb 73 anys, Harley Russell viu de les propines en el seu atrotinat local d’Erick (Oklahoma). Àngel Delgadillo, l’últim barber de Seligman (Arizona), continua afaitant als seus 91 anys als conductors que es desvien de la interestatal. Lowell Davis, amb 80 anys, és l’únic habitant del poble fantasma Red Oak II, (Missouri). Tres històries de perseverança i superació al voltant de la mítica Route 66.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tàndem

(Dirigit per Alba Salmerón. 23 min.)

Pere Ribas és un nen d’Olot la major afició és comentar partits de futbol tot i ser invident des del seu naixement. La seva història es va arribar a convertir en alguna cosa viral però aquest documental pretén anar més enllà, centrant-se en la persona que l’ha fet capaç de tot això, la seva mare, Antònia.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cinema mon amour

(Dirigit per Natalia Regás. 52 min.)

Commoguda pel tancament d’un cinema, una jove directora decideix investigar si les sales de Barcelona tenen els dies comptats. Durant els cinc anys de gravació del documental, s’endinsarà al món tancat de l’exhibició catalana, assistirà a la transformació d’aquest art/negoci i viurà experiències irrepetibles a les entranyes de nombrosos cinemes.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kyoko

(Dirigit per Marcos Cabotá i Joan Bover. 20 min.)

El 23 d’abril de 1971, Mallorca va viure un succés extraordinari: la detenció de John Lennon i Yoko Ono. El motiu va ser el segrest d’una nena anomenada Kyoko.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

23 disparos

(Dirigit per Jorge Laplace. 82 min.)

23 disparos és un llargmetratge documental que tracta d’aclarir els fets que van envoltar la mort violenta de Manuel José García Caparrós el 4 de desembre de 1977. La justícia d’una acabada d’estrenar democràcia mai va aclarir els fets tot i els clars indicis. Mai ningú va ser imputat.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top