Ciutat

Es publica la primera biografia de Miquel Crusafont, pare de la paleontologia catalana

Imatge d'arxiu del dr. Miquel Crusafont i Pairó / CEDIDA

Fins ara, Miquel Crusafont i Pairó no tenia una biografia publicada ni una catalogació exhaustiva de la seva obra. Fins ara, perquè el pare de la paleontologia catalana ja compta amb un llibre per fer-li justícia: Miquel Crusafont i l’origen de l’home, editada per Comanegra i escrita pel fill de l’investigador, Miquel Crusafont i Sabater.

La publicació està a la venda des d’ahir, 19 de juny, i compta amb la col·laboració de la Fundació Bosch i Cardellach, la Fundació Catalana per la Recerca, el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) de l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. El llibre està prologat per David M. Alba, director d’aquest institut (aquí pots llegir aquest text).

La portada del llibre / CEDIDA

Miquel Crusafont i Pairó (Sabadell, 1910-1983) és considerat l’iniciador de l’escola catalana de paleontologia de vertebrats. Fou un pioner i un referent mundial en la seva especialitat, fundador de l’Institut Català de Paleontologia i descobridor d’un nombre d’espècies tan gran que és difícil de comptabilitzar.

Sobre l’autor, Miquel Crusafont i Sabater

És doctor en Història, enginyer industrial superior i diplomat en Museologia. Ha estat president de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics entre 1995 i 2019, va ésser director del Museu d’Història de Sabadell (1982-1985) i conservador de la Col·lecció Numismàtica de Banca Catalana (1977-2001).

Ha escrit sobre diversos temes, entre ells un llibre memorialístic, i 20 llibres i 350 articles sobre la seva especialitat: la història de la moneda (sobretot la catalana), gràcies als quals ha aconseguit diferents distincions nacionals i internacionals i la Creu de Sant Jordi. Les seves obres més importants són la seva tesi doctoral (La moneda catalana local, dirigida pel professor Josep Fontana el 1990), i Glossari català de Numismàtica (2017).

Comentaris
To Top