Ciutat

El Diari de Sabadell, millor diari en català segons l’APPEC

L’editor del D.S., Marc Basté, ha recollit el guardó a l’Espai Endesa de Barcelona

Fotografia de la 19a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, de l'APPEC / ACN

Marc Basté, editor del D.S. i conseller delegat de Novapress ha recollit aquest dijous al vespre el Premi a la millor publicació que atorga l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), que enguany ha decidit premiar el Diari de Sabadell en aquesta categoria. Altres guardonats aquest 2019 han estat Sàpiens, en la categoria de revista; i bonart.cat en la de Digital.

L’APPEC ha decidit concedir el premi al D.S. en considerar-lo un projecte “que suma emprenedoria, innovació i periodisme”. El D.S. s’uneix així a d’altres publicacions històriques premiades amb aquest guardó, com ara l’Avenç, Cavall Fort o Serra d’Or. Els premis de l’APPEC es concedeixen des de l’any 2000 a les millors publicacions en català.

L’entrega dels premis s’ha celebrat en el marc de la 19a Nit de les Revistes i la Premsa en Català a l’Espai Endesa de Barcelona. L’escriptor Màrius Serra ha estat l’encarregat de presentar l’acte i, a l’hora d’entregar el premi, ha definit el D.S. com un “exemple de diari territorial que ha esdevingut referent de la seva ciutat”.

En el seu discurs d’acceptació del guardó, Marc Basté ha agraït a tot l’equip que forma el Diari de Sabadell la seva feina i dedicació, així com a tota la ciutat, els anunciants, els accionistes i, sobretot, els lectors i suscriptors. “Hem volgut recuperar la missió del periodisme local i ben fet”, ha dit Basté, “i estic segur que el bon periodisme, local o no, i en català és rendible”.

Durant la gala també han rebut una distinció els directors de TV3, Vicent Sanchis, i Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, “com a denúncia de la repressió i com a defensa dels mitjans públics” i les revistes Re i Ressò pels seus 25 i 50 anys respectivament.

Comentaris
To Top