Ciutat

Col·leccionisme i aficció a la Fira Barcelona Foro Slot

Dos dels fabricants observant un cotxe de col·lecció / VICTÒRIA ROVIRA

El món dels slots ha aterrat a Fira Sabadell captant l’atenció de centenars d’aficionats. Els cotxes que van marcar la infantesa de desenes de generacions tornen a despertar la curiositat d’aquells nens i nenes ara convertits en adults. Des de primera hora del matí, el recinte s’ha omplert de col·leccionistes, aficionats o, simplement, encuriosits per la quantitat de material que es pot trobar a la Fira Slot. José, un dels assistents a la fira, busca en una gran capsa qualsevol peça que li pugui servir per a les seves maquetes. “És el primer cop que vinc però mai no havia vist tant material de slots”, declara. I certament, s’han pogut trobar tota classe de peces: des de cotxes de col·lecció fins a accessoris passant per pintura de restauració.

Aquest precisament és un dels elements que ven el fabricant Chronicmodels. La seva botiga està orientada cap al col·leccionisme i la creació de diorames. Un dels botiguers de la marca, Juan Peña, explica que és el primer cop que participen com a botiga i que als assistents els hi “xoca” trobar-se amb peces de col·leccionista, ja que, normalment, busquen slots. Per aquest fet, Peña assegura que els seus compradors són quasi sempre de mitjana edat. “I molt poques dones”, afegeix.

El propietari de les marques Cartrix i Mitoos en canvi, sí que treballa amb autèntics slots. Mitoos, en concret, ofereix tota  d’accessoris de competició; unes peces que, segons el propietari Diego Ripoll, “són obres d’enginyeria”. Quan les vendes, declara que s’han venut desenes de peces malgrat que els hi agradaria que hagués assistit més gent.

Peña però, té una gran afició per la història que envolta a les carreres de Fórmula 1 d’arreu del món. Aquesta passió l’ha materialitzat gràcies a Cartrix, la seva segona marca. Aquí és on ofereix edicions especials de cotxes que un dia van fer història en el món de les carreres. Amb il·lusió, Peña mostra una de les edicions a les quals li té més estima: la representació del cotxe de Juan Manuel Fangio del 1951 amb el qual va córrer el Primer Gran Premi de Fórmula 1 d’Espanya. “No només venem cotxes de col·lecció, també venem trossets d’història“, assegura orgullós.

/ MARIA POVEDA

Comentaris
To Top