Ciutat

Una plaga de xinxes torna a infestar un bloc dels Merinals

Per segona vegada, una plaga de xinxes s’ha instal·lat a un bloc dels Merinals limítrof amb Can Gambús. Les picades a un dels veïns va fer saltar les alarmes de la comunitat, tot i que no s’ha pogut actuar fins ara perquè, segons informa l’Ajuntament, el veí del pis on presumptament s’havia originat la plaga es negava a abandonar la seva llar i deixar actuar a l’administració.

Un dispositiu de la Policia Municipal i Serveis Socials de l’Ajuntament, però, va aconseguir dijous que el veí es decidís a abandonar l’immoble. “Es tracta d’un problema de salut pública, estàvem disposats a recórrer a la via legal”, assegura Eloi Cortés, regidor d’Habitatge i Acció Social. Tot i això, “la prioritat era que sortís de forma voluntària”, matisa. Fonts veïnals asseguren que l’home pateix Síndrome de Diògenes, el que podria haver provocat l’aparició de les xinxes.

El pis on suposadament s’ha originat el focus de la plaga / LLUÍS FRANCO

Segons sospiten aquestes fonts, el pis que presumptament ha originat el focus de la plaga està infestat d’aquests insectes i ha acabat per expandir-ho a altres veïns. Tot i això, l’empresa encarregada de la fumigació, Plagues Ésser Viu, ha de comprovar-ho. De moment, però, la primera inspecció ha revelat que la majoria de pisos estan, en major o menor grau, afectats.

Els veïns, doncs, hauran d’abonar 250 euros per persona a l’empresa per poder efectuar la fumigació, que s’allargarà uns dies. Des de l’associació de veïns, el seu representant, Francisco García, critica que aquests diners vagin a càrrec dels propietaris en cas que es demostri que el causant de la plaga ha estat el veí en qüestió.

Tota precaució és poca

“Vivim amb les finestres tancades perquè els insectes recorren per la façana i ens podrien entrar a casa”, explica un veí que s’estima més mantenir-se en l’anonimat. Tot i que viu a un dels pocs pisos que aparentment no estan afectats, ha de prendre precaucions “per si de cas”. A banda de precintar les finestres, renta la roba de llit més freqüentment a una temperatura de 60º C, una recomanació per liquidar les xinxes i reduir la quantitat d’ous que puguin amagar-se.

Per la seva banda, l’Ajuntament assegura haver reforçat la recollida de voluminosos. “El veí en qüestió ha baixat mobles durant aquests dies sense notificar-ho als serveis de recollida i nosaltres hem trucat a l’Ajuntament i de seguida han actuat”, mostra agraït un veí. Cal tenir en compte que aquestes recollides requereixen un tractament especial. Així mateix, Cortés garanteix que s’ha reforçat la neteja dels escocells de la zona.

Comentaris
To Top