Ciutat

Més de 12.000 persones es manifesten a Sabadell en suport als detinguts el 23-S

Familiars i amics dels detinguts el 23 de setembre per la Guàrdia Civil han encapçalat aquest dissabte una massiva manifestació en suport als arrestats. Segons dades de la Policia Municipal, més de 12.000 persones han recorregut els carrers de la ciutat des dels jutjats de Sabadell fins a l’Ajuntament sota el lema La repressió no ens aturarà. Llibertat. Entre els participants hi havia dirigents del moviment independentista com Carles Riera (diputat de la CUP) i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, que ha carregat contra la “repressió” de l’Estat i el seu intent per “criminalitzar l’independentisme”.

Convocaven la manifestació el grup de suport Detingudes 23-S i el col·lectiu Alerta Solidària, que han tornat a exigir “la posada en llibertat i l’absolució de tots els càrrecs” als empresonats. En un breu manifest llegit a l’inici de la concentració, els manifestants han denunciat “els drets vulnerats i el tracte rebut” pels detinguts, i “l’aïllament” a què se’ls ha sotmès, que, segons han dit, “recorda la llei antiterrorista“. “Per ètica i per humanitat, tothom al costat dels represaliats. Llibertat presos i preses polítiques”, ha conclòs el manifest.

Una manifestant sosté una torxa davant la capçalera de la manifestació, aquest dissabte / VICTÒRIA ROVIRA

Dues hores de manifestació

La marxa ha començat cap a les 18 h a l’Eix Macià, i tot seguit s’ha dirigit cap al carrer de Pi i Margall i la plaça de la Creu Alta. Des d’allà, els manifestants han baixat cap al centre de la ciutat per l’avinguda Onze de Setembre, mentre s’anava incorporant a la protesta més i més gent. En arribar a la plaça de les Dones del Tèxtil, a la cantonada amb la Via Massagué, molt a prop d’on es va produir un dels registres policials el 23-S, els manifestants han desplegat una gran pancarta amb el lema de la manifestació. Ja al passeig de la Plaça Major, han penjat una segona pancarta de grans dimensions en un edifici de la plaça de l’Àngel en la qual es podia llegir: “No esteu soles. Llibertat”.

Dues hores després de començar la marxa, els manifestants han arribat a la plaça del Doctor Robert, davant l’Ajuntament, on s’havia instal·lat un escenari. Allà s’hi han llegit diversos parlaments i un grup de música ha interpretat el tema ‘Què volen aquesta gent?’, de Maria del Mar Bonet. L’acte l’ha conduït l’exdirigent de la CUP David Fernández, que ha afirmat: “Avui lluitem contra la repressió, però també contra la mentida. Som més de 12.000 persones. Així es combat la repressió”. L’activista i periodista també ha tingut un record per a altres “muntatges policials” com els del cas Pandora, el dels joves d’Altsasu o els CDR Tamara Carrasco i Adrià Carrasco. “La història es repeteix sempre. La mentida és la mateixa”, ha afirmat Fernández, “L’única violència que ha viscut el nostre país en els darrers dos anys ha estat la policial i judicial de l’Estat”.

També han intervingut familiars dels detinguts, com la parella de Xavi D., que ha recordat els noms dels nou arrestats i ha exigit la llibertat dels set empresonats a Madrid. L’Anna ha agraït als presents i a tots els simpatitzants i entitats independentistes el suport demostrat els darrers dies, i ha cridat a la mobilització i a no oblidar els detinguts. “Aquesta és la nostra força”, ha afirmat. I dirigint-se a les autoritats espanyoles, ha afegit: “No ens trepitjareu com a poble, no ens fareu cedir davant la injustícia. No més preses polítiques! No més encausades! Llibertat presos i preses polítiques!”.

Els dos detinguts i alliberats el 23-S, acompanyen un membre del CDR durant els parlaments finals de la manifestació / VICTÒRIA ROVIRA

A l’escenari també han pujat dos dels detinguts, Clara i David, que dilluns mateix van quedar en llibertat amb càrrecs. Tot i que cap dels dos ha fet cap parlament, ambdós han compartit faristol amb un altre membre dels CDR, que ha afirmat: “Els CDR no som els qui sembrem el terror als nostres carrers. Defensem el diàleg i l’acció directa, de manera no violenta però sempre rebel i combativa”. No ha mancat un missatge per als set companys empresonats: “No oblideu mai quina és la vostra lluita i els motius que us han dut a la presó. Sigueu fidels a la vostra consciència. No us deixeu doblegar. Negar-se a cooperar amb la injustícia és la millor manera de derrotar-la”.

GALERIA: Sabadell es bolca amb els detinguts 23-S

Comentaris
To Top