Ciutat

Dels Pirineus a la ciutat: arriben els dinosaures a Sabadell

La mostra s'ha vist en altres països d'arreu d'Europa / CEDIDA

Van dominar el planeta Terra durant 160 milions d’anys. Van viure a Catalunya mateix, com ho han demostrat multituds de fòssils trobats al Pirineu. I ara baixen de la seva atalaia muntanyenca i surten de visita per la ciutat. Més concretament, a Fira de Sabadell.

El recinte acull des de demà divendres i fins al diumenge l’exposició Dinosaurs Tour, considerada l’exposició itinerant de dinosaures animatrònics més gran. Aquesta mostra itinerant, que ha recorregut més d’una desena de països europeus (Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit, Noruega, Polònia o Romania, entre altres), compta amb una trentena de peces inèdites a grandària real, algunes d’elles animatròniques, que simulen l’aspecte i el comportament dels dinosaures.

“Els visitants podran veure els últims avenços tecnològics. Els dinosaures que exposem es mouen i fins i tot respiren”, exclama Juan Comín, comissari de l’exposició. “És com un autèntic Parc Juràssic”, afegeix Comín. Dinosaurs Tour exposarà triceratops, tiranosaures, protoceratops, parasaurolofus, estegosaures, espinosaures, diplodocus i el famós tiranosaure rex a escala real, entre altres.

A més de les peces, es realitzaran projeccions didàctiques sobre la manera de viure d’aquesta fauna prehistòrica. “Els més petits de la casa es quedaran sorpresos. Els seus moviments són tan realistes que alguns nens i nenes creuran que els dinosaures són de debò”, explica Comín. Hàbitat natural “Combinem entreteniment i diversió per als més petits, juntament amb un ampli factor pedagògic perquè aprenguin alhora que gaudeixen”, comenta l’organitzador. També es recreen els hàbitats naturals d’aquestes magnífiques peces per tal de fer l’exposició més impactant i real.

Comentaris
To Top