Ciutat

L’Audiència Provincial desestima el cas de corrupció de Serracant per la cessió de Cal Balsach

La justícia dona la raó a l’exalcalde sabadellenc en el cas per suposades pressions

La justícia dona la raó a Maties Serracant / ÓSCAR ESPINOSA

L’Audiència Provincial ha desestimat el recurs d’apel·lació contra l’exalcalde Maties Serracant i diversos funcionaris de l’Ajuntament de Sabadell per la cessió de l’espai de Cal BalsachSegons ha pogut saber aquest diari, la justícia els dona ara la raó.

L’exbatlle estava investigat pels delictes de prevaricació, tràfic d’influències i ordenació del territori. Segons assegurava l’acusació –de la funcionària Maite Morao i en primer terme el PSC–, Serracant hauria realitzat pressions per la cessió. El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ja va desestimar la causa i ara l’Audiència ratifica aquesta decisió. L’Audiència no aprecia tampoc malversació de cabals públics ni assetjament laboral en la interlocutòria emesa el passat dilluns.

“Tres tècnics i jo hem estat durant tres anys i mig patint les conseqüències d’un assetjament judicial per part de Morao i del PSC”, ha assegurat l’exalcalde, que ha celebrat que “d’una vegada per totes” s’hagi vist que “hi va haver un interès polític” en la denúncia.

La cessió judicialitzada

La justícia investigava la cessió de l’espai lliure de Cal Balsach a l’associació el Tallaret, una decisió presa pel ple municipal amb el suport de tots els grups polítics el 2015. Un dels punts reclamava canviar el Pla General Urbanístic.

El gener de 2016, en un altre sessió de ple, es donava el vistiplau inicial al plec de clàusules de la concessió administrativa, finalment es va aprovar el maig d’aquell any. Va ser aleshores quan el PSC i una treballadora municipal, Maite Morao, van realitzar una denúncia per la cessió. Serracant, aleshores tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, va dimitir dels seus càrrecs. Després, Serracant va tornar a l’Ajuntament el 2016 i el PSC es va retirar de la denúncia. Morao, però, es va mantenir en la causa.

Amb la desestimació del recurs s’arxiva el cas. L’Audiència Provincial considera que les acusacions dels denunciants no tenien fonamentació per manca d’indicis, d’acreditació dels fets, per tractar-se d’accions irrellevants o bé desmentides pels testimonis. “Es tanca així un deplorable episodi ordit pel PSC i Maite Morao en revenja pel procés de Ca n’Alzina que havia iniciat l’Entesa per Sabadell”, sosté l’Entesa, formació que s’integra a la Crida.

Una condemna sobre l’Ajuntament

Els fets de Cal Balsach tenen dues ramificacions judicials, que han seguit dues vies. Tot i que ara l’Audiència Provincial no aprecia indicis de corrupció per a Serracant, l’Ajuntament va ser condemnat el passat mes de maig, a les portes de campanya electoral, a pagar 25.000 euros a la funcionària Maite Morao per “assetjament laboral i pressions” per oposar-se a la cessió de l’espai.

La sentència, que està recorreguda, equipara la situació que va viure Morao a l’Ajuntament amb d’altres sentències relacionades amb el mobbing (assetjament laboral). Entre els moviments de l’Ajuntament, es detallaven manifestacions contra Morao, creació de pamflets i pintades a casa seva, emmarcades en la petició de l’Entesa per Sabadell per imputar-la en el cas Mercuri.

Pintades a casa, manifestacions i una destitució exprés: condemna a l’Ajuntament de Sabadell per assetjar una funcionària

Comentaris
To Top