Publicitat
Oci i cultura

Toni Mata guanya el 46è Premi Joaquim Ruyra amb ‘Nascuts per ser breus’

Toni Mata rep el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil d'Òmnium Cultural per 'Nascuts per ser Breus' durant la Nit de Santa Llúcia a Santa Coloma de Gramenet
Toni Mata rep el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil d'Òmnium Cultural per 'Nascuts per ser Breus'

L’escriptor i guionista sabadellenc Toni Mata, nascut al barri de Can Rull, ha estat guardonat amb el 46è premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil. L’hi ha atorgat Òmnium Culltural per l’obra Nascuts per ser breus, a la 69a edició de la Nit de Santa Llúcia, on s’han donat a conèixer alguns dels premis més importants de les lletres catalanes.

“Nascuts per ser breus tracta d’un món on, perquè alguns visquin, altres han de morir. Teòricament és una distopia, però és el nostre dia a dia i l’hem acceptat amb una extraordinària normalitat. Assumim que no hi podem fer res, o ben poca cosa, perquè ens han robat la capacitat de decidir les coses importants. Som feliços amb limitacions”, va reflexionar Mata al discurs dels premis, celebrats a Santa Coloma de Gramenet.

“Aquesta història em va aparèixer i em va cremar. La vaig escriure en tres setmanes (però hi ha hagut llargues reescriptures, és clar). I aquí estem. Amb una novel·la distòpica, sense humor i, segons el jurat, amb una escriptura demolidora i cruel. I jo no podria estar més feliç”, ha escrit l’escriptor en un fil de twitter, en el qual explica la satisfacció d’haver retornat a la literatura, sis anys després de publicar Momentos poco estelares de la humanidad.

Publicitat
Comentaris
To Top