Publicitat
Ciutat

El projecte A-Porta s’aplicarà a Can Puiggener

El projecte A-Porta ja està un pas més a prop de ser una realitat a Can Puiggener. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i l’associació del barri de Can Puiggener. Consisteix a visitar un total de 500 habitatges per “diagnosticar les mancances” del barri i “actuar en conseqüència”. Les entitats esperen que el projecte arrenqui aquest juliol.

Per fer-ho, la FAVS contractarà vuit persones del barri que hauran de picar portes i conèixer la situació de 500 famílies durant set mesos per després traslladar-ho a l’Ajuntament. “Són els picaportes, persones en atur o jubilades que es contractaran per 25 hores setmanals durant set mesos” apunten fonts de la FAVS. En aquest sentit, el president de l’entitat veïnal de Can Puiggener explica que “ho faran veïns coneguts al barri i que representin tots els col·lectius”.

La formació dels picaportes anirà a càrrec de la CONFAVC i els seus salaris s’assumiran mitjançant subvencions. “Estem a l’espera que s’aprovin pressupostos per saber si hi haurà aportació econòmica de l’Ajuntament”, exposa Manuel Navas, de la FAVS. Un cop es dibuixi un perfil de les necessitats que cal abordar a Can Puiggener, especialment pel que fa a civisme i convivència, la intenció és que l’Ajuntament i entitats tinguin les eines per actuar en conseqüència. “No hauria de ser un punt final, sinó un punt i seguit”, indiquen des de la FAVS.

Aquest model ja s’ha implantat a barris d’altres municipis similars i ha tingut “resultats excel·lents”, assegura Celso Pérez, un dels coordinadors d’A-Porta a Barcelona. Per això, han decidit dissenyar aquest pla ajustat a Can Puiggener, com a laboratori “per a les seves necessitats socials”, però s’aplicaria, més endavant, a la resta de Sabadell.

Vista del barri de Can Puiggener / Lluís Franco

L’Ajuntament descarta el projecte ‘A Porta’ perquè s’estan fent “actuacions similars”

Publicitat
Comentaris
To Top