Publicitat
Oci i cultura

Mor als 73 anys el poeta i narrador sabadellenc Josep-Ramon Bach

Bach, signant exemplars a la llibreria Cal Llibreter, de Sant Just Desvern / CEDIDA

"En casa pobra guardo les llàgrimes al calaix dels petons". Els versos del poeta i narrador sabadellenc Josep-Ramon Bach ressonen en aquests moments en cercles literaris catalans, després d'haver-se conegut la seva mort als 73 anys.

Les mostres de pesar estan arribant de diverses institucions culturals del país. Des de la Institució de les Lletres Catalanes, de la Generalitat de Catalunya, han mostrat una primera reacció a les xarxes socials amb aquest missatge: "Lamentem la mort de Josep-Ramon Bach, poeta, narrador i dramaturg, que ens ha deixat avui a l'edat de 73 anys. El nostre condol a la família i amics".

Des de la Comissió 100 anys de la Colla de Sabadell també han manifestat el seu condol a la família i amics. De fet, Josep-Ramon Bach és un dels autors del llibre L'any que ve no l'altre, un homenatge a L’any que ve no de Francesc Trabal, publicat el 1925. També Òmnium Cultural de Sabadell ha acomiadat l'escriptor sabadellenc a les xarxes socials.

Des del PEN Català també acaben de lamentar profundament la mort del poeta Josep-Ramon Bach. "Ens quedem amb els seus versos i els seus desitjos: “Tinc un altre llibre per escriure, i un amor per conquerir. I l’esperança, d’una nova mirada”. Així mateix, Carles Duarte Montserrat, lingüista i director de la Institució Cultural del CIC s'ha mostrat desolat. I ha revelat que l'editorial Pagès publicarà aviat Eustace, ja en procés de maquetació. "Dissortadament no el podrà veure. La mort ha tingut massa pressa", ha assegurat. L'escriptor Vicenç Llorca també ha expressat la seva tristesa davant la notícia, qualificant Bach com a "gran company poeta". El jove escriptor local Roc Casagran també ha  expressat la seva tristesa, a les xarxes socials.  

Josep-Ramon Bach va guanyar l'any 2015 un dels Premis Octubre, el premi Vicent Andrés Estellés de poesia, juntament amb altres escriptors com Ferran Garcia Oliver i Miquel Àngel Estradé.  

Els acudits visuals de Trabal, 95 anys més tard

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top