Ciutat

El jutjat arxiva la investigació per la construcció de l’hospital de campanya de Sabadell

Muntatge de l'hospital de campanya a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

El jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell ha arxivat la investigació per la construcció de l’hospital de campanya de la ciutat. Un ciutadà va denunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per suposadament frenar la construcció de l’hospital per part dels militars a la pista coberta d’atletisme de la ciutat. Després de demanar informació tant a l’exèrcit com a la Generalitat, el jutge arriba a la conclusió que no hi va haver cap paralització i que la col·laboració entre les dues institucions va ser correcta.

Així, explica que va ser la Conselleria de Salut qui va demanar a la UME que l’ajudés a construir l’hospital. També va ser el departament qui va proposar inicialment fer servir tendes de campanya militars per fer habitacions, mentre que l’exèrcit proposava instal·lar panells prefabricats. Un cop es van instal·lar dues tendes per fer un simulacre de la situació, el departament va decidir que era millor l’opció proposada per l’exèrcit, perquè permetia més visibilitat per part del personal sanitari, evitava la claustrofòbia dels pacients més grans i facilitava la higienització de la instal·lació. Aquest petit canvi, diu el magistrat, no va endarrerir ni un dia el calendari previst de construcció del centre. Per tot això, el jutge arxiva la causa, arxivament que es pot recórrer.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top