Publicitat
Ciutat

Totes les escoles bressol municipals obriran a l’estiu, independentment de la demanda

Foto d'arxiu de l'escola Joaquim Blume / LL. Franco

Totes les escoles bressol municipals reobriran aquest estiu. Ho faran per donar servei a les famílies de Sabadell amb nens d’1 a 3 anys que ho necessitin, independentment de la demanda de places que hi hagi a cada llar d’infants pública. Està previst que comencin a funcionar a partir de la segona quinzena de juny, fins a la penúltima setmana de juliol.

L’Ajuntament ha descartat, finalment, tancar durant l’estiu algunes de les escoles bressol públiques que han tingut menys demanda, per ajuntar-ne els alumnes i evitar obrir tots els centres. No serà així per diferents motius.

Una de les raons, segons ha explicat el regidor d’Educació, Manuel Robles, és evitar que algunes famílies estiguin forçades a desplaçar-se a altres centres educatius, la qual cosa podria fer-les desistir del servei per qüestions logístiques. “Després de fer una prospecció dels interessos a la ciutat, hem optat per obrir-les totes per poder cobrir els interessos de les famílies”, ha ressaltat.

S’ha tingut en compte també el benestar dels nens. “Hem pensat en la psicologia de l’infant, acostumat a un espai, a l’estructura de l’edifici, a un monitor, a les seves joguines… En el moment en què se’l trasllada, el descol·loques”, considera Robles.

El termini per sol·licitar el servei de les escoles bressol municipals per a aquest estiu no està tancat. Des de l’Ajuntament entenen que les necessitats de les famílies poden canviar o que “en qualsevol s’ho poden repensar”, apunta el regidor.

Tanquen 8 llars d’infants privades

De les 17 llars d’infants privades de Sabadell, n’hi ha 8 que han decidit que no obriran el juny. Amb les mesures de seguretat de la Generalitat, han considerat que les condicions fan impossible cobrir les necessitats pedagògiques i emocionals dels infants, d’1 a 3 anys (els que tinguin menys d’1 any no hi poden anar, ja que es considera que són més vulnerables).

“No ho veiem sa per als nens ni viable per als educadors. Fa tres mesos que no es veuen i els acollirem en fred, sense els pares ni adaptació, amb mascareta i guants”, assenyala la mestra Núria Puig, de l’escola bressol Belluguets, qui veu impossible mantenir dos metres de distància entre nens. Explica, però, que mantenen el compromís amb les famílies, prestant-los ajuda.

Per altra banda, la situació econòmica que travessen les llars d’infants privades tampoc no ha permès la reobertura. La ràtio reduïda de cinc infants per espai, en molts casos, no permet cobrir els costos que suposa reactivar les escoles, que s’han quedat sense ingressos però que han mantingut despeses. De fet, la sacsejada econòmica ha forçat els centres privats a demanar un pla de xoc a l’Ajuntament i a Educació. Després de reunir-se la setmana passada amb l’Ajuntament, ho faran properament amb diputats del Parlament per traslladar-los les seves necessitats.

Publicitat
Comentaris
To Top