Publicitat
Vallès

FOTOS: Així era la UAB quan es va construir; va néixer avui fa 52 anys a Barcelona

El campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, durant la seva construcció / UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està d’enhorabona: aquest dimarts ha celebrat el seu 52 aniversari com a centre universitari. Va ser el 6 de juny de l’any 1968, quan es va promulgar el decret per crear el que seria una de les universitats més importants de l’Estat, i que es va ubicar inicialment a Barcelona.

No obstant, no va ser fins l’any següent, el febrer de 1969, quan es van iniciar els tràmits per adquirir els terrenys a Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès, on avui dia s’hi ubica el campus universitari. Allà s’hi van aixecar els edificis de facultats com la de Filosofia i Lletres, Dret o, posteriorment la que acolliria Ciències de la Comunicació.

A més, al 1992 es va aixecar la Vila Universitària, on s’hi van acollir els agents de policia encarregats de la seguretat durant els Jocs Olímpics de Barcelona. Posteriorment, es va convertir en habitatge per a milers d’estudiants que, per llunyania de residència, hi han fet estada durant cursos sencers.

Ja al 1993 es va inaugurar l’edifici del campus de Sabadell.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top