Publicitat
Ciutat

Un sabadellenc, a la presó per matar la seva dona fingint un suïcidi

La parella li hauria subministrat narcòtics per treure-li la vida

Davant de qualsevol violència, truca al 016

Sabadell ha de lamentar un nou assassinat masclista. Un home ha estat detingut per presumptament haver matat la seva parella. Ha fet falta una llarga investigació judicial a càrrec dels Mossos d’Esquadra per concloure que la mort de la dona no va ser voluntària: la parella li hauria subministrat narcòtics per treure-li la vida i hauria fingit un suïcidi per eludir les responsabilitats.

La víctima era veïna de Sabadell. El passat 2 d’agost, van trobar el seu cos sense senyals de vida a casa seva, al carrer Doctor Balari (Eixample). L’autòpsia va determinar que havia pres una quantitat ingent de medicaments, segons ha pogut saber aquest diari.

Aparentment havia estat un acte voluntari. Les conclusions del primer informe forense van determinar que darrere la mort de Yolanda Zamorano Álvarez hi havia un crim passional. La dona havia mort intoxicada de forma deliberada. La investigació judicial ha estat sota secret de sumari fins ara i el presumpte autor va ser detingut pel crim el passat 22 d’octubre. El presumpte homicida va passar divendres passat a disposició judicial i el jutge va decretar presó sense fiança. Fonts dels Mossos d’Esquadra exposen que hi ha hagut un intent d’ocultar l’assassinat. En el cas de la relació de parella, no consta cap denúncia prèvia.

La ciutat, de dol

L’Ajuntament de Sabadell ha condemnat el feminicidi. La corporació ha convocat un minut de silenci aquest matí davant la casa consistorial, tot expressant que “rebutja totes les formes de violència masclista”. El govern sabadellenc ha expressat el condol a la família i els amics de la víctima. “El consistori de la ciutat vol reiterar el seu compromís amb la lluita per la igualtat de drets i per aconseguir una societat igualitària i sense discriminació”, ha expressat en un comunicat.

Aquesta tarda a les 19 h també es farà una concentració silenciosa a la plaça de Sant Roc en memòria de la víctima, un acte d’homenatge i de repulsa al presumpte assassinat.

Aquest diari manté la privacitat i la intimitat de les víctimes de violència de gènere. Per voluntat expressa de la família, el nom de la Yolanda apareix en el cos d’aquesta notícia.

_

TRUCA AL 016, DEMANA AJUDA

Si ets víctima de violències masclistes, truca i demana ajuda, o contacta amb el servei específic de l’Ajuntament (SIAD) o la policia.

Minut de silenci per Yolanda Zamorano, la dona que van assassinar fingint un suïcidi

Publicitat
Comentaris
To Top