Ciutat

Tret de sortida al SBD Esport Hub amb una aposta per les aliances publicoprivades

Una quarantena de persones han participat aquest divendres en la primera sessió per començar a definir el futur SBD Esport Hub que impulsa l’Ajuntament de Sabadell amb la UAB en el marc del Hub b30. La sessió, titulada Sabadell, epicentre de l’esport, ha servit per definir per què seria útil per a la ciutat tenir un organisme d’aquest tipus i ha comptar amb assessors i tècnics municipals, representants d’entitats i empreses.

De la trobada es desprèn l’oportunitat de potenciar el sector esportiu de Sabadell i el seu entorn per generar noves oportunitats econòmiques a partir de la col·laboració publicoprivada de tots els actors. “Impulsaria la generació de riquesa, la innovació i la millora social”, destaca l’assessor municipal Oriol Vega. Entre altres coses, permetria impulsar el turisme esportiu, amb fires, congressos i reunions.

El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha remarcat la capacitat de l’esport de ser motor econòmic i font d’ocupació. En clau local, alguns dels assistents han estat Joan Casanovas, de la Fundació per la Indústria, el president del Club Natació Sabadell, Claudi Martí, i el director general del CE Sabadell, Bruno Batlle.

En la primera sessió d’aquest divendres no hi ha participat la regidora Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell, que lidera el projecte, perquè l’Ajuntament ha decretat dol oficial a causa de la mort de tres persones en una nau de Badalona. Inicialment es preveia presentar públicament el Hub el passat 9 de desembre, però s’ha ajornat a final d’any o principis del vinent per motius d’agenda. La segona de les tres sessions que es faran serà el 26 de febrer.

L’esport, la salut i la innovació, en un nou ‘hub’

Comentaris
To Top