Ciutat

El solar per al nou institut Narcisa Freixas requerirà una adequació del sistema de clavegueram

Foto de la ubicació temporal de l'institut Narcisa Freixas i Cruells / VICTÒRIA ROVIRA

El nou edifici per a l’institut Narcisa Freixas i Cruells, segons els terminis amb què treballen l’Ajuntament i Educació, estarà enllestit per fer-hi classes el curs 2023-2024. Abans, però, serà necessari adequar el solar on se situarà l’equipament escolar. Un terreny de gairebé 4.400 metres quadrats, situat entre la carretera de Barcelona i els carrers dels Calders i de Martí l’Humà. Posteriorment, podran començar les obres definitives.

El condicionament del solar costarà 350.000 euros a l’Ajuntament de Sabadell, segons càlculs municipals. Es tracta d’un espai que la ciutat ha cedit a Educació perquè hi edifiqui el nou institut. Abans que comencin les obres, però, s’ha observat que hi ha la necessitat de desenvolupar-hi una actuació, relacionada amb la millora del sistema de clavegueram.

Segons han confirmat fonts municipals, amb el nou edifici el centre passarà a acollir tres línies, i no dues, tal com passa ara provisionalment a la ubicació del carrer de Fra Luis de León. “Ajudarà a millorar l’oferta d’ensenyaments d’Educació Secundària Obligatòria i de batxillerat de la zona sud de la ciutat”, apunta l’Ajuntament.

Millores a la zona sud

El nou edifici per a l’institut Narcisa Freixas i Cruells forma part d’un pacte entre Educació i l’anterior govern a l’Ajuntament per millorar equipaments educatius del sud de Sabadell. El pla preveia, també, la conversió de l’escola Sallarès i Pla en el primer institut escola de la ciutat, posat en marxa aquest curs. D’altra banda, encara està pendent d’executar una inversió en la branca de formació professional de l’institut Ribot i Serra.

Comentaris
To Top