Cop duríssim al Nou Castàlia que deixa el Sabadell en una situació crítica (2-1)

Autogol absurd, domini absolut sense premi i greu errada final després d’igualar

El conjunt arlequinat ha rebut un cop molt dur al Nou Castàlia / CES

Derrota duríssima. El Sabadell continua en una dinàmica negativa i no li surt res. Al Nou Castàlia es va fer un harakiri futbolístic: autogol absurd, falta d’encert, gravíssima errada en cadena en el 2-1 després de l’empat i desesperant falta d’encert tot i un domini aclaparador. La situació comença a ser crítica i, de fet, l’equip arlequinat podria acabar la jornada com a fanalet vermell.

Mini revolució. La derrota, i sobretot les sensacions, de Màlaga van tenir efecte a l’onze, amb novetats significatives. La més notable l’absència inicial d’Stoichkov, per segona vegada aquesta temporada. Després de la substitució en el minut 55 a La Rosaleda, aquesta suplència es podia interpretar com un toc d’alerta cap al jugador gadità. Curiosament, però, Diego Molina només ha estat 14 minuts a la banqueta. La lesió muscular de Juan Hernández ha propiciat la seva entrada al terreny de joc. Llavors el Sabadell ja perdia 1-0 després d’un quart frenètic i amb accions determinants.

Encara no s’havia complert el tercer minut i una centrada sense cap mena de perill de Marc Mateu gairebé ha topat en els peus de Pierre Cornud i la pilota ha acabat al fons de la xarxa d’un sorprès Ian Mackay. L’infortuni s’hauria pogut mitigar només 3 minuts després amb l’empat d’Álvaro Vázquez, qui ha desviat d’esperó una bona centrada de Juan Hernández. Però ha aparegut el VAR per advertir una mil·limètrica posició de fora de joc del llop de Badalona. Encara més mil·limètrica que el gol anul·lat a l’RCDE Stadium. Ni les famoses línies del videoarbitratge ho deixaven del tot clar. El tercer contratemps ha estat la lesió muscular de Juan Hernández que ha estat substituït per Stoichkov.

Amb l’1-0, el Castelló ha deixat la pilota i terreny al Sabadell. En efecte, els homes d’Antonio Hidalgo han dominat la possessió -han acabat gairebé amb un 70 per cent-, però no han pogut superar el mur albinegre. Només un parell de xuts consecutius des de fora de l’àrea de Guruzeta i Xavi Boniquet han inquietat el porter Óscar Whalley. Se sentia còmode el conjunt de Juan Carlos Garrido amb aquesta aposta conservadora. De fet, el Castelló ha marxat al descans guanyant… sense xutar entre pals. En canvi, el Sabadell ha tornat a estavellar-se en la seva pròpia falta de pólvora. Stoichkov ha filtrat un parell de passades amb gran intenció, però no han arribat al seu destí.

No ha canviat el guió a la represa. Més aviat al contrari, s’ha accentuat el domini arlequinat, convertit en un setge en algunes fases. El Castelló s’ha convertit en un frontó. Hidalgo ha col·locat sobre la gespa Héber i Aarón Rey. Per fi el gallec i Stoichkov junts i han connectat en una gran ocasió del gadità. L’autèntic revulsiu ha estat un altre gallec, Héber, qui ha fabricat un penal innocent de Javi Moyano i ell mateix ha assumit la responsabilitat enganyant perfectament Whalley. Es trencava així una ratxa de 355 minuts sense veure porteria. Això sí, els dos últims gols de penal.

L’1-1 es podia dir que feia justícia i castigava la garreperia del Castelló. Fins i tot, la dinàmica del partit apuntava més cap a la victòria arlequinada. Álvaro Vázquez ha tornat a marcar en una bona maniobra, però aquesta vegada en un clar fora de joc. De sobte, ha arribat la gerra d’aigua glaçada. Una cadena d’errades que ha començat en una sortida de pilota ha acabat amb centrada del debutant Jonathan Soriano i rematada de Señé superant Óscar Rubio i un Mackay tampoc massa afortunat. Un autèntic regal. Això ha estat un cop ja massa dur i el Sabadell ja no ha trobat la fórmula per refer-se. El Castelló guanya un partit clau amb dos xuts a porteria i el Sabadell marxa del Nou Castàlia amb la sensació de fer moltes coses sense premi. La falta de gol és una condemna.

Fitxa Tècnica

Castelló: Whalley; Lapeña (Carlos Salvador, m. 75), Iago Indias, Carlos Delgado, Javi Moyano (Gálvez, m. 75), Jorge Fernández (Jonathan Soriano, m. 58), Señé, Bodiger, Rubén Díaz (Cubillas, m. 81), César Díez (Krhin, m. 81) i Marc Mateu.

Sabadell: Mackay; Òscar Rubio, Juan Ibiza, Grego Sierra, Cornud (Edgar, m. 80), Xavi Boniquet, Victor García (Héber Pena, 58), Adri Cuevas, Guruzeta (Aarón Rey, m. 58), Alvaro Vázquez i Juan Hernández (Stoichkov, m. 14).

Àrbitre: José Antonio López Toca (Comitè càntabre). Grogues: Carlos Delgado, Señé; Grego Sierra.

Gols: 1-0, minut 3: Cornud en pròpia poerteria; 1-1, minut 66: Héber Pena de penal; 2-1, minut 78: Señé.

Incidències: Nou Castàlia. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “Necessitem les victòries. Això va de guanyar partits”