Ciutat

Volen impulsar el nou Pissit a través d’un consorci

L’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil (Tèxtil’s) està impulsant la creació d’un consorci per obtenir fons i gestionar el futur museu de la indústria tèxtil al Vapor Pissit (Centre). Pressuposten en 6 milions d’euros el cost d’adequar l’espai i condicionar els mostraris, i per això asseguren que és indispensable que l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya liderin el consorci. “Si l’Ajuntament diu que no té diners, ja els buscarem, per això estem preparant un consorci de les entitats més importants de Sabadell, per poder demanar diners allà on sigui”, assegura el president de Tèxtil’s, Manel Borrell.

Tot i l’impuls que hi dona l’associació, fonts de diferents entitats que hi haurien de participar rebaixen les expectatives, en espera de definir el pla de museus de la ciutat, com hauria de ser exactament el del tèxtil i quina relació tindria amb la resta. La secretària general del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich, creu que la proposta del museu del tèxtil al Pissit “ha de tenir coherència” amb la resta de museus de la ciutat i “com es lliguen entre ells”. Una reflexió similar la fan des de la Fundació Bosch i Cardellach. El membre de la Junta Directiva Patxi Ocio subratlla que aposten per un museu del tèxtil “singular” al Pissit, però adverteix que la proposta “encara ha de madurar”. Per la seva part, el director de la col·lecció sabadellenca Antoni de Montpalau, Josep Casamartina, aposta –com la resta d’entitats– pel Pissit, però en un format “més obert” i després de fer un debat ciutadà per discutir totes les possibilitats que hi ha sobre la taula.

El president de Tèxtil’s, Manel Borrell, creu que Sabadell no pot deixar passar l’oportunitat històrica de tenir un tercer museu que doni continuïtat al d’Art i al d’Història i que comptaria amb “el millor mostrari que hi ha a Europa”, amb més de 3,5 milions de peces de roba i màquines.

Pressió perquè el Vapor Pissit sigui el museu del tèxtil

Comentaris
To Top