ESPORTS

Torna el públic als estadis… però no a la Nova Creu Alta

La Nova Creu Alta continuarà buida davant el Tenerife i probablement contra la Ponferradina / Ll. Franco

Retorn selectiu. Així es pot qualificar la decisió del Govern espanyol d’autoritzar la presència de públic als estadis dels clubs professionals de futbol i bàsquet en les últimes jornades de les lligues Santander i SmartBank i ACB. Només ho podran fer les Comunitats que es troben actualment en fase 1 epidemiològica, segons ha confirmat el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Uribe, després de la reunió mantinguda amb els presidents de LaLiga, Javier Tebas, i de l’ACB, Antonio Martín, i fer les consultes amb el Ministeri de Sanitat.

“Aquesta mesura té un valor simbòlic i hem de seguir uns criteris de cautela”, ha subratllat el ministre. Ara mateix, només les Comunitats de València, Illes Balears, Galícia i Múrcia compleixen els paràmetres exigits. Això vol dir que pocs partits de Primera i Segona A tindran públic en les últimes jornades. De moment, els més beneficiats són el València, Vila-real, Llevant, Elx i Castelló de la Comunitat valenciana. El requisit d’accés és del 30 per cent de l’aforament amb un màxim de 5.000 persones, que hauran de seguir unes pautes molt estrictes dins de l’Estadi.

Aquest retorn no serà possible en el cas del Centre d’Esports perquè Catalunya no es troba, ara mateix, en la Fase 1. La Nova Creu Alta continuarà buida de públic davant el Tenerife i sembla gairebé impossible que pugui canviar la situació pel dilluns següent contra la Ponferradina. “No hem rebut cap notificació oficial d’aquesta nova situació ni tampoc coneixem la decisió de la Lliga de Futbol Professional”, ha explicat el director general del club, Bruno Batlle. Tampoc ha volgut fer encara cap valoració fins a conèixer millor les condicions de la nova situació.

Un dels més beneficiats serà precisament un rival directe dels arlequinats. El Castelló podrà comptar amb el suport de gairebé 4.500 aficionats en els seus dos últims duels de lliga davant la Ponferradina i el Rayo Vallecano. Un altre els implicats en la lluita pel descens, el Cartagena, podrà acollir prop de 5.000 persones en el seu estadi Cartagonova en els transcendentals duels contra l’Almeria i el Girona, aquest en la 42a jornada. També s’espera públic en el Lugo-Mirandés. Tot plegat, enmig d’una gran confusió per aquesta decisió que de ben segur provocarà l’alegria d’uns i la indignació d’altres. En principi, cap dels quatre últims partits del Centre d’Esports tindrà públic atenent a la situació epidemiològica de les Comunitats afectades: Madrid (Alcorcón) i Castilla i Lleó (Miranda d’Ebro).

El Centre d’Esports critica amb duresa la decisió del retorn selectiu del públic

Comentaris
To Top