Oci i cultura

Benet Casablancas, flamant premi El Temps de les Arts

Moment de l'entrega del premi / DS

El compositor sabadellenc Benet Casablancas ha estat guardonat amb el I Premi El Temps de les Arts en la modalitat de Música Clàssica. Ho assoleix per la seva òpera L’enigma di Lea, estrenada fa dos anys al Gran Teatre del Liceu

La present candidatura fou presentada per la Fundació Ars de Sabadell. El jurat estava integrat per Antoni Ros-Marbà, Roberto Forés, Ana Maria Dávila i Salvador Brotons. Els Premis El Temps de les Arts estan convocats pel portal digital El Temps de les Arts i compten amb la col·laboració de la Federació Llull (formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural i de la Xarxa d’Universitats Vives).

La gala, des de la Casa de la Vall d’Andorra, es va metre de forma quasi simultània per les televisions de parla catalana: TV3, Catalunya Ràdio, IB3, À Punt TV, TV Andorra i Alguer Catalan TV i les respectives emissores de ràdio.

El sabadellenc Benet Casablancas / DS

Comas-Pont Arquitectes (Arquitectura), Ferran Palau (Música Popular), Hermanas Picohueso (Arts Escèniques), Associació Cultural Konvent (Patrimoni) i Arbar (Arts Visuals) han estat les altres propostes guardonades.

La convocatòria  ha reunit més de 500 projectes provinents de tots els territoris de parla catalana: 39 d’arquitectura, 66 de patrimoni, 182 d’arts visuals, 114 d’arts escèniques, 56 de música clàssica i 75 de música popular. 

Aquest nou guardó pera l’òpera L’enigma di Lea s’afegeix al Premi Alícia a l’Autoría, atorgat per l’Acadèmia Catalana de la Música, en la seva primera edició de 2019.  

Comentaris
To Top