Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament no té previst fer una biblioteca a Gràcia, malgrat la pressió dels veïns del barri

Sallarès Deu podria ser la ubicació de la biblioteca / LL. F.

La futura biblioteca del districte 5, on hi ha el barri de Gràcia, és pràcticament una utopia. Tot i que el pla de biblioteques públiques del 2006 de l’Ajuntament de Sabadell ja constava que s’havia de construir, ara mateix el Govern municipal no en té cap previsió per al que queda del mandat. L’Agrupació de Veïns del barri no entén aquesta decisió i assegura que no hi ha “cap argument vàlid” per no fer la biblioteca.

Reunió sense avenços

Imma Moles, que forma part de l’entitat veïnal, explica al D.S. que van tenir una reunió amb el Govern municipal el dilluns passat. Però en van sortir “molt decebuts”. Des de la regidoria de Cultura se’ls va informar que no tenen un projecte sobre la futura biblioteca i que tampoc n’hi haurà per al següent mandat, si governen ells.

“Estem molt enfadats i dolguts, perquè no tenen cap voluntat per posar remei al problema. És un menyspreu absolut cap al districte 5 i, en conseqüència, cap al barri de Gràcia”, afirma Moles. De fet, ella recorda que durant el mandat de Crida i ERC entre el 2015 i el 2019 sí que es va projectar la futura biblioteca municipal per a aquest districte de Sabadell a l’antiga fàbrica de Sallarès Deu, però tot ha quedat en paper mullat.

Des del 2013, els veïns de Gràcia utilitzen la biblioteca de l’institut Pau Vila, coneguda popularment amb el nom de Biblioteca Pública,  com a mecanisme de pressió i reivindicació. L’Agrupació de Veïns del barri i l’AMPA del centre educatiu van arribar a un acord “temporal i provisional” per suplir la manca d’una biblioteca municipal a Gràcia. Entre les dues entitats paguen el sou de la bibliotecària de l’institut.

Així mateix, la directora de l’escola Teresa Claramunt, Susanna Mulet, també reivindica la necessitat d’una biblioteca municipal al barri. “Tenim una població en edat escolar molt gran. No pot ser que hagin d’anar a Vapor Badia a estudiar. Gràcia no es mereix la situació actual”, assevera.

Comentaris
To Top