Ciutat

L’Audiència Nacional processa per terrorisme els CDR sabadellencs de l’Operació Judes

Foto d'arxiu de l'operatiu dels CDR a Sabadell en el marc de l'Operació Judes / LLUÍS FRANCO

El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat per pertinença a organització terrorista els 13 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats amb la denominada Operació Judes, practicada el setembre del 2019. Nou d’ells, a més, han estat processats per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

Entre els processats per terrorisme hi ha quatre sabadellencs: Jordi Ros, Xavi Duch, Clara Borrero i David Budria. El magistrat considera que formaven part de l’anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula formada per un grup reduït d’individus de diferents CDR, que “evidencien una gran radicalitat”.

La creació d’aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l’estructura dels CDR amb un grup clandestí d’individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a “la causa”, havent-los encarregat la realització de les accions més sensibles.

Abans de la decisió del magistrat, la Guàrdia Civil va concloure en el seu informe definitiu de l’operació que els detinguts formaven una “organització criminal amb finalitat terrorista” i que disposaven de “laboratoris” i “material” per elaborar compostos explosius. Segons el cos armat, els CDR preveien fer atemptats, sabotatges i assaltar el Parlament com a resposta a la sentència als líders del Procés.

Comentaris
To Top