Publicitat
Oci i cultura

Girona dedica una exposició a la memòria de Josep Maria Uyà

Josep Maria Uyà / CEDIDA

La Fundació Fita dedica una exposició polivalent a la persona i l’obra del difunt Josep Maria Uyà (Sabadell, 1960-Monells, 2019), poeta pensador, dramaturg, assagista i docent. La mosta tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona, del 30 de setembre al 14 de novembre de 2021

Uyà estava vinculat a les comarques de Girona per la seva tasca docent a Arbúcies, Girona i Celrà. Va ser impulsor, director i autor de teatre juvenil; així com autor d’una extensa i premiada obra poètica, qui va portar a terme nombrosos recitals poètics a Girona, Barcelona, Sabadell i altres indrets dels països catalans acompanyat molt sovint dels també sabadellencs Jordi Boixaderas i Joan Alavedra.

Va ser col·laborador regular durant decennis, com articulista, als diaris El Punt i el Punt-Avui. I en l’àmbit assagístic, destaquen els títols L’home sobrepassat, La intempèrie metafísica de Macedonio Fernández i El flâneur a la finestra.

Recital a Barcelona, l'any 2005 / CEDIDIA

Coincidint amb l'exposició (realitzada amb col·laboració de l’Institut de Celrà i l’Associació Ànima Civil de Sabadell),la Fundació Fita també edita una detallada Bio-bibliografia i Àlbum de Josep Maria Uyà, poeta-pensador (dins del nº 8 de la col·lecció Mestres Artistes). Igualment, dins del marc temporal de l’exposició tindran lloc conferències, recitals poètics, musicals i visites guiades.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top