Ciutat

L’oci nocturn torna en espais interiors la nit de dijous a divendres

Bar Musical de Sabadell / LLUÍS FRANCO

El Govern ha aprovat aquest dimarts la reobertura de l’oci nocturn en espais interiors a partir d’aquesta mateixa setmana, la nit de dijous a divendres, amb passaport Covid i mascareta obligatòria. Des del pròxim 8 d’octubre, doncs, es podrà tornar a ballar a les pistes dels bars musicals i les discoteques, que, a més, veuran ampliat l’horari d’obertura: entre setmana podran tancar a les 5 de la matinada, i els caps de setmana, a les 6. L’aforament als locals serà del 70%.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que demà es presentarà la resolució al TSJC, i que “no contempla la possibilitat” que no avali la proposta. Dit això, totes les persones que tenen la pauta de vacunació completa poden obtenir el cerficat Covid a través del portal o l’app La meva salut, del CatSalut. I aquelles que no la tinguin poden presentar un certificat que acrediti que s’han realitzat una prova diagnòstica Covid amb resultat negatiu.

Fins ara, només estaven oberts els espais exteriors fins a les tres de la matinada i sense ball. Aquesta reobertura parcial es va produir el 23 de setembre, després que les discoteques i les sales de festes fes més de 100 dies que estiguessin tancades des de l’explosió de casos de la cinquena onada a finals de juny. El sector fa temps que reclama l’obertura dels locals atenent a l’evolució positiva de la pandèmia i com a via per aturar els ‘macrobotellons’ que s’han anat succeint durant els darrers mesos.

Publicitat
Comentaris
To Top