Diners

La companyia sabadellenca BetterCare optimitzarà la seva plataforma BC Link

L’empresa sabadellenca BetterCare es prepara per fer un salt qualitatiu en els pròxims mesos. La intenció de la companyia és millorar la seva plataforma d’intel·ligència artificial BC Link per fer-la més competitiva i productiva. Fins ara, el sistema permet recopilar els senyals de diferents dispositius mèdics connectats a un mateix pacient, integrar-los a la història clínica, perquè després els metges els puguin consultar i interpretar-los.

Tanmateix, BetterCare investiga una manera per instaurar models predictius a la plataforma per tal de poder preveure directament des del programari possibles malalties en els pacients. És a dir, BC Link aportaria informació cabdal als sanitaris per facilitar-los al màxim la presa de decisions.  Els algorismes actuals de la plataforma deixarien de ser estàtics per passar a ser interactius. Aquest avenç, encara en investigació, significaria un augment considerable del volum de dades que suporta el sistema.

La plataforma BC Link és compatible amb la majoria de dispositius mèdics dels hospitals / CEDIDA

El gerent de l’empresa, Xavier Garcia, assegura que és el moment clau per a aquesta innovació. “Ens trobem en el centre de les estratègies de salut. L’entorn sanitari s’ha adonat de la importància de gestionar les dades que es generen al voltant del pacient i de poder-les explotar”, explica. De fet, assegura que l’estratègia de transformació digital i ús de big data ja són bàsics als hospitals d’arreu del món.

La companyia, que té més de 2.000 llits d’UCI monitorats de fins a 50 hospitals diferents, entre ells el Parc Taulí, tancarà l’any 2021 amb mig milió d’euros de facturació. La previsió del gerent de cara al 2022 és multiplicar per deu aquesta xifra. A més, també té la intenció d’ampliar plantilla. Ara són set persones en plantilla i se n’incorporaran dues més la pròxima setmana. L’objectiu és tenir-ne 15 en total a finals del 2022.

BetterCare és una companyia nascuda el 2011 gràcies a la Unitat d’Innovació del Taulí. L’empresa té un equip multidisciplinari format per metges que s’encarreguen d’afegir-hi el coneixement mèdic, i enginyers que han desenvolupat el programa en qüestió. BetterCare Link és compatible amb la gran majoria de dispositius mèdics de l’hospital. Els seus fundadors són Lluís Blanch, Bernat Sales, Jaume Montanyà i Glòria Palomar.

Comentaris
To Top