Vallès

Fumar ‘catximba’ sense permís: el detonant de l’atropellament mortal de Cerdanyola el 2020

Una baralla per una pipa de tabac de xixa a l’interior d’una discoteca va desencadenar l’assassinat

L'agressor, Adrián Hamud, en el judici de dimarts / ACN

Una baralla per una pipa de tabac de xixa a l’interior d’una discoteca va desencadenar l’atropellament mortal de Cerdanyola del Vallès el juliol de 2020. Els fets van passar al polígon Polizur de la localitat vallesana la matinada del 12 de juliol, quan víctima i agressor van sortir de festa a la discoteca Gabana amb un grup d’amics després de sopar plegats.

A l’interior, el germà de la víctima va fumar sense permís de la pipa que l’agressor havia pagat, i això va originar una baralla que es va traslladar a l’exterior del local. Ja separats, es va produir l’atropellament mortal. L’informe mèdic descarta una patologia psicològica prèvia que justifiqués l’actitud de l’agressor.

La seqüència del fets

L’Audiència de Barcelona va acollir aquest dimarts la segona sessió del judici per l’atropellament mortal de Cerdanyola el 2020, en què hi van declarar diversos testimonis, entre ells el germà i la parella de la víctima i els amics que acompanyaven agressor i víctima en el moment dels fets. En el seu relat, han explicat que el grup estava format per amics, i que venien de fer un sopar conjunt.

Posteriorment, van marxar a la discoteca amb dos cotxes, un dels quals el de l’agressor, Adrián Hamud, i en el qual també hi viatjava la futura víctima, Ángel Martínez. A dins de la discoteca el grup va compartir una ampolla de rom i una altra de wishkey, que hauria pagat l’agressor, i que hauria manifestat el seu malestar per haver d’assumir el cost.

L’agressor va decidir convidar a una pipa de tabac de xixa, però compartint-ne el contingut amb aquells qui paguessin. En anar a la barra a comprar broquets, va trobar-se el germà de la víctima fumant de la pipa, sense permís, motiu ple qual li va etzibar un cop de puny, i el germà s’hi va tornar amb una puntada de peu.

La discussió es va traslladar fora, on l’agressor i la víctima, que va sortir en defensa del seu germà, van seguir la baralla amb cops, i on els controladors d’accés van intervenir per separar-los. Després d’intercanviar cops i crits, i que l’agressor colpegés primer, segons el relat d’un dels treballadors del local, el grup es va dividir, i la víctima va marxar caminant amb el seu germà i dos amics en direcció a Ripollet, mentre que l’agressor i un altre amic van pujar al cotxe per marxar.

Dues passades amb el cotxe

Els testimonis han relatat com l’agressor es va adreçar a la víctima amb el cotxe sigil·losament i amb els llums apagats, que va accelerar quan era a prop i es va enfilar a la vorera, i que es va endur per davant la víctima colpejant-la en diverses parts del cos. L’home, malferit, es va desplaçar com va poder fins la calçada, mentre el conductor feia mitja volta amb el cotxe i el tornava a atropellar, elevant-lo per damunt del cotxe i caient al terra.

“Un cop a terra ja no es movia i vam trucar als serveis d’emergències”, ha relatat el germà de la víctima. Abans de marxar, però, l’agressor va tornar a passar un tercer cop: “Va mirar el meu germà i va marxar”, relata.

L’agressor va tornar a casa seva amb el cotxe i el va aparcar a prop. Ell i el seu acompanyant van pujar a casa, on hi havia la parella de l’agressor, que havia anat al sopar però que s’havia retirar just després. La parella ha relatat que el va veure molt nerviós, que no li parlava i que fins i tot va vomitar-se a sobre, motiu pel qual va ser l’amic qui li va relatar els fets.

El mateix amic ha assegurat que van trucar a la mare de la víctima per saber com es trobava i que els va explicar que se l’havien endut a l’hospital. Poc després van arribar agents de la policia, que el van detenir.

La parella de l’acusat també ha relatat que agressor, víctima i el seu germà es van veure implicats en un cas en què la policia va detectar una plantació de marihuana en un local que preveien reconvertir en habitatge. Això, segons el relat dels testimonis, va malmetre la relació entre l’agressor i els dos germans, a qui l’autor de l’atropellament culpava de la situació.

Tensió

En la sessió del judici d’aquest divendres s’han viscut moments emotius i de tensió, sobretot amb la declaració del germà, on el jutge ha hagut d’aturar uns minuts l’interrogatori de la fiscal perquè l’home ha començat a plorar. Al final de la seva declaració, l’home ha llançat aigua cap a la zona on es trobava l’acusat, moment en què el jutge l’ha amonestat, sense més.

D’altra banda, l’informe del pèrit que va atendre l’agressor al centre penitenciari ha assegurat que no mostrava cap símptoma de patir cap problema psicològic, més enllà d’una addició al cànnabis.

Penes de fins a 30 anys de presó

Per tot plegat, el fiscal demana una pena de 18 anys de presó i a compensar econòmicament les persones que depenien de la víctima, mentre que l’acusació demana fins a 30 anys en considerar que es tracta d’un cas d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, que va conduir de manera temerària i sense carnet ni assegurança. La defensa en demana l’absolució.

Arrenca el judici contra l’home acusat d’atropellar mortalment un amic en una discoteca a Cerdanyola

Publicitat
Comentaris
To Top