Ciutat

Panells informatius, primer pas de la zona de baixes emissions

Els primers passos perquè Sabadell tingui una zona de baixes emissions (ZBE) es duran a terme en els pròxims mesos amb la instal·lació de vuit panells informatius. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns el projecte d’obres per destinar 190.994 euros a la compra i posada en funcionament d’aquests panells d’informació variable amb tecnologia LED a la via pública. El finançament es duu a terme amb els fons europeus Next Generation en matèria de mobilitat, i s’inclouen en les obligacions de la Unió Europea perquè totes les ciutats de més de 50.000 habitants apliquin aquesta restricció per reduir la contaminació dels vehicles. Ara s’ha aprovat el projecte i està previst que surti a licitació en les pròximes setmanes. Un cop s’adjudiquin les obres, la previsió és que estiguin acabades en dos mesos, previsiblement abans de finals d’any.

Cruïlla Gran Via – Rambla, un dels llocs on hi haurà un panell informatiu de la ZBE / VÍCTOR CASTILLO

Els vuit panells informatius estaran situats als límits de la futura ZBE, que regularà l’accés al centre de la ciutat. Seran a la cruïlla entre la plaça de Catalunya i la ronda de Zamenhof, a la plaça de les Dones del Tèxtil, a les cruïlles de la Gran Via amb els carrers de Vilarrúbias, Tres Creus, la Rambla i la carretera de Barcelona. També en aquesta carretera cantonada carrer d’Alemanya i a la cruïlla amb la ronda de Ponent. En total, Sabadell rebrà 1,7 milions d’euros dels fons Next Generation per tirar endavant la zona de baixes emissions. Com s’implementarà aquesta restricció a Sabadell encara és una incògnita perquè es vol acordar fer-ho d’una forma similar amb la resta de municipis de l’Arc Metropolità, com Terrassa i Martorell.

Mapa dels punts on hi haurà panells informatius de la zona de baixes emissions de Sabadell / CEDIDA

No s’escapa de les dependències municipals que a Barcelona el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la seva ZBE per ser desproporcionada. Tampoc es deixa de banda que la Unió Europea exigeix que els projectes pagats amb fons Next Generation estiguin acabats l’any 2023 i que a Catalunya els municipis de més de 20.000 habitants n’hauran de tenir quan acabi el 2025; tenen dos anys més de marge.

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell: “La ZBE de Barcelona penalitza qui no té diners”

Comentaris
To Top