Publicitat
Diners

Un de cada set treballadors és autònom: el percentatge més elevat a Sabadell

Autònom Sabadell

La ciutat s’ha convertit així en la segona ciutat catalana amb més empleats per compte propi en nombres absoluts

La ciutat compta amb 13.279 autònoms, una xifra rècord que suposa un 1,5% més que l’any passat / LLUÍS FRANCO

Per cada 100 habitants de Sabadell ocupats, quinze són treballadors autònoms. Cosa que és el mateix, la ciutat compta amb un empleat per compte propi per cada set persones que tenen feina en el mercat laboral.

Segons les darreres dades de l’Ajuntament de Sabadell, referents al desembre de 2021, la ciutat compta amb 13.279 autònoms, una xifra rècord que suposa un 1,5% més que en el mateix moment de l’any anterior (203 llocs més). De fet, només el juny de 2021 hi havia hagut més afiliats per compte propi (13.287). Els autònoms representen, doncs, el 13,31% de la població activa de Sabadell, que és de 99.747 persones (dades de desembre de 2021). I sobre el total de persones ocupades (87.877), són el 15,2%.

Sabadell s’ha convertit així en la segona ciutat catalana amb més empleats per compte propi en nombres absoluts, només superada per Barcelona (127.000 autònoms). Pel que fa als municipis amb una població semblant a Sabadell, Badalona en té 13.204, Terrassa 13.006 i l’Hospitalet de Llobregat 12.815.

D’altra banda, en relació amb els principals sectors d’activitat de Sabadell, el desembre de 2021 es registra un augment del nombre de llocs de treball autònom, amb l’única excepció del sector de la indústria. Amb una variació positiva de l’1,4% respecte al mes de desembre de l’any anterior, el sector de la construcció deixa la xifra de llocs de treball autònom en 1.941. Per contra, els llocs de treball autònom de la indústria disminueixen un 1,4% interanual, i es queden en 1.121 llocs. Els del sector serveis, per la seva banda, augmenten un 1,9%, situant-se el còmput en els 10.181 llocs.

Reforma del RETA

Dit això, el govern espanyol prepara des de fa mesos una reforma del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) que acabaria amb l’actual tarifa plana.

El nou sistema constaria de fins a tretze trams diferents en funció d’ingressos en què els treballadors podran triar en quin situar-se sobre la base del rendiment de la seva activitat. “És just que qui cobri més, pagui més. És la manera de no generar desigualtats i que el sistema sigui més just”, afirma la presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), de la Unió General de Treballadors (UGT), Sandra Zapatero.   

Publicitat
Comentaris
To Top