Ciutat

Adeu emotiu a Selecció Ramoneda, “la botiga d’amics”

Les prestatgeries són buides, malgrat tot, a Selecció Ramoneda hi ha més gent que mai. Amics, familiars i veïns van apropar-se ahir divendres al vespre a l’establiment per fer un últim adeu a la botiga, que va abaixar la persiana definitivament després de 67 anys de servei als sabadellencs.

Aquí s’hi ha venut molt més que aliments de proximitat: les parets de la botiga són el vestigi del que, durant quasi set dècades, ha estat un punt neuràlgic del centre de Sabadell. “Ha estat una botiga d’amics”, narra Josep Ramoneda, l’encarregat i l’últim Ramoneda que haurà donat vida a aquest històric negoci.

“Ha estat un dia intens que he d’assimilar”, admetia Ramoneda mentre saludava la responsable del bar de davant que venia a acomiadar-se. “És una barreja de tristesa i felicitat”, deia. De fet, la botiga durant el matí encara venia aliments, un reclam que molts dels fidels clients de Ramoneda van aprofitar per fer l’última compra, i també la més emotiva.

“Es perd una gran botiga, però sobretot a una gran persona”. Ho deia el germà del Josep, el Sebastià, també present a l’acte de comiat, que afegia que “l’èxit d’una botiga no és ni la qualitat dels productes ni el seu preu, sinó el tracte humà que s’hi dona”.

A dos quarts de nou va fer-se l’última baixada de persiana. Mentre tots els assistents al comiat s’esperaven a fora del local, Josep Ramoneda va quedar-se a dins i va abaixar la persiana de Selecció Ramoneda per última vegada. A la cruïlla ara hi queden les parets ataronjades de l’establiment que, segons Ramoneda, “guardaran moltíssims records”.

Ramoneda, abaixant la persiana per darrer cop, entre aplaudiments de familiars i amics / VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

El carrer de Sant Pau, on s’ubica l’establiment, es va omplir divendres al vespre / VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top