Publicitat
Ciutat

Rodalies i Mitja Distància seran gratuïts durant tot el 2023

Rodalies Renfe Sabadell estació

La mesura està en vigor des del setembre i vencia a finals d’aquest any

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que els pressupostos generals de l’Estat per al 2023 inclouen la gratuïtat a Rodalies i Mitja Distància. D’aquesta manera, la mesura que està en vigor des del setembre i vencia a finals d’aquest any es mantindrà durant tot l’any vinent.

En roda de premsa aquest dimarts després de la reunió del Consell de Ministres que ha aprovat el projecte de comptes públics per a l’any que ve, Montero ha explicat que la partida destinada al Ministeri de Transports s’incrementa un 41,2% fins als 700 milions d’euros. La major part anirà destinada a Renfe per sufragar el manteniment de la bonificació i gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància.

Montero ha defensat convertir aquesta política en “estructural” i ha dit que l’executiu vol “veure resultats concrets per a la transició ecològica”, que és una “política prioritària”.

Com funciona l’abonament gratuït?

Fins ara, els usuaris poden adquirir un abonament de quatre mesos mitjançant un dipòsit de 10 euros per a Rodalies i de 20 euros per a mitjana distància. El recuperaran al final del període sempre que hagin realitzat un mínim de 4 viatges mensuals, 16 viatges al final dels quatre mesos de vigència de la mesura.

Els viatgers poden adquirir el títol en les oficines de venda o màquines autovenda de les estacions de Renfe, presentant el seu NIF, NIE o passaport, perquè els abonaments són personals i intransferibles.

Publicitat
Comentaris
To Top