Ciutat

Sabadell estalvia 1,5 milions gràcies a la instal·lació de llum led

També s’evita l’emissió de 1.600 tones de CO2

Llums LED al carrer de Cervantes / LLUÍS FRANCO

La pujada del preu de la llum està disparant la factura de les llars, des de ja fa més d’un any. Una problemàtica que també s’estan trobant els ajuntaments, però Sabadell fa gairebé dos anys va engegar la renovació de bona part de l’enllumenat públic per tipus led. Això ha fet estalviar 1,5 milions d’euros.

Així ho ha indicat el tercer tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, precisant que “si no s’hagués instal·lat, Sabadell hauria pagat 2,8 milions d’euros”. “La factura de la llum puja, però deixem de pagar aquesta quantitat”, ha recalcat durant la seva intervenció en el ple del mes d’octubre, celebrat aquest dimarts.

També ha assenyalat els beneficis ambientals, perquè aquest canvi a la via pública s’ha traduït amb 1.600 tones de CO2 que no s’han emès a l’atmosfera. En aquests 10 anys del contracte s’ha passat d’un consum anual, ha especificat, d’uns 15 milions de kWh a “poc més” de quatre, cosa que suposa una rebaixa per sota del 70%.

A la sessió plenària s’ha debatut la revisió dels preus del contracte d’aquest servei, la segona que es fa, ha detallat Rodríguez, i que tindrà “una despesa total d’1,8 milions d’euros”, però que no significarà un cost addicional, ja que s’havia previst. Aquesta revisió també implicarà “un reajustament pressupostari d’1,2 milions d’euros per adequar la despesa del contracte” entre octubre d’enguany i abril de 2023.

Dubtes sobre tal estalvi

El regidor de la Crida per Sabadell, Lluís Perarnau, ha recordat que fa dos anys ja va qüestionar la pròrroga i la seva aposta era “fer una nova licitació” per poder fer “una fiscalització” de l’empresa, a més, ha apuntat que l’estimació d’estalvi inicial “se l’ha menjat la pujada de preus”. Una línia crítica que ha seguit el regidor d’ERC, Raül Garcia Barroso, que ha dubtat de tal capital, perquè “la pròrroga ja va costar diners” i “potser estaríem parlant-ne de més”.

Comentaris
To Top