Ciutat

Obres a l’Eix Macià per substituir arbres, replantar parterres i millorar el talús de l’aparcament

Les obres ja han començat a l'Eix Macià / VÍCTOR CASTILLO

Ja estan en marxa les obres que han de permetre fer un rentat de cara a l’Eix Macià. L’Ajuntament de Sabadell preveu invertir 103.460 euros a substituir arbres i plantar-ne en parterres buits i millorar el talús de l’aparcament per afavorir el drenatge d’aigua pluvial. La previsió és que les obres durin uns tres mesos.

Durant la primera part dels treballs se substituiran alguns arbres de l’avinguda per afavorir el creixement dels exemplars sans perquè facin més ombra. També es preveu canviar alguns arbres de la rambla central i de la vorera est per espècies més resistents.

Les obres també contemplen replantar parterres de la zona amb gespa i arbustiva i es posaran plantes ornamentals al parterre de la glorieta.

També es refarà tota la vorera del tram est entre les avingudes dels Paraires i de Lluís Companys. I, amb relació a l’aparcament de sorra de l’Eix Macià, es construirà un petit mur amb drenatge per recollir l’aigua de la pluja del talús. Finalment, es preveu arreglar el paviment i el parterre situat al costat del llac del parc de Catalunya.

EL QUE ES FARÀ:

1 -MILLORA DE L’ARBRAT DE LA RAMBLA CENTRAL I LA VORERA EST
PLANTACIÓ D’ARBRES EN ESCOCELLS QUE ACTUALMENT ES TROBEN SENSE ARBRE O SUBSTITUCIÓ D’ARBRAT QUE PRESENTA PROBLEMES DE SEGURETAT.
2 – MILLORA DELS PARTERRES DE GESPA
SEMBRA DE GESPA EN ELS PARTERRES, MOLTS D’ELLS DE TERRA, DE LA VORERA OEST DE L’AVINGUDA. INCLOU, CAVAT, FERTILITZACIÓ, APORT DE TERRES, SEMBRA I REFORMA DEL SISTEMA DE REG. MILLORA DE LA GESPA DELS PARTERRES DE LA RAMBLA CENTRAL.
3 – ARRANJAMENT D’UN TRAM DE LA VORERA ENTRE L’AVINGUDA DELS PARAIRES I L’AVINGUDA LLUÍS COMPANYS
REPOSICIÓ I MILLORA DE L’ARBRAT I INSTAL·LACIÓ D’UN MUR DE GABIONS PER MILLORAR EL LÍMIT DEL TALÚS A LA ZONA.
4 – MILLORA DELS PARTERRES DAVANT DEL CENTRE COMERCIAL
ES PLANTARAN NOUS ARBUSTOS I ES TORNARÀ A PAVIMENTAR UN TRAM DELS PARTERRES PER MILLORAR L’ACCESSIBILITAT DELS VIANANTS.
5 – NOVA PLANTACIÓ A LA ROTONDA DEL CARRER PI I MARAGALL.
ES PLANTARAN ARBUSTOS ORNAMENTALS I S’ADEQUARÀ EL SISTEMA DE REG.
6 -ACTUACIÓ AL PARTERRE ADJACENT AL LLAC DEL PARC CATALUNYA

Obres a Sabadell: el Passeig, la Gran Via… i ara l’Eix Macià?

Comentaris
To Top