Vallès

Llum verda al soterrament de l’R2 a Montcada

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha donat llum verda al soterrament de les vies de la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac (Vallès Oriental). El govern espanyol ha llançat aquest dimecres el contracte d’obres per valor de 621 milions d’euros –IVA inclòs-, un 33% més que els 465 milions d’euros previstos inicialment. El següent pas serà que “pròximament” el Consell de Ministres autoritzi la nova licitació definitiva del projecte. Es tractarà de la segona licitació de l’obra, després que un recurs de la Confederació Nacional de la Construcció presentat al març obligués a revisar el valor del projecte per la inflació i la pujada de preus.

El Ministeri de Transports ha assegurat que la nova licitació actualitza els preus de les matèries primeres.

El soterrament de l’R2 a Montcada és un dels projectes d’infraestructures amb més recursos dels pressupostos generals de l’Estat per al 2023 a Catalunya, al qual es preveuen destinar fins a 89 milions d’euros durant el pròxim any. Segons el Mitma, es tracta d’una de les “grans obres de transformació urbanística i ferroviària” de la xarxa de Rodalies.

El projecte contempla 4 quilòmetres de túnel amb tres vies per les quals els trens podran circular a una velocitat màxima de 140 km/h. Així mateix, també preveu una nova estació subterrània, que s’ubicarà pròxima a l’actual.

El soterrament de la línia R2 a Montcada no començarà el gener

Comentaris
To Top