Oci i cultura

La Mulasseta, la nova bèstia infantil d’Encultura’t

La mulasseta, del seguici festiu

La figura s’uneix a la Mulassa i al Lleó, de l’entitat Encultura’t

La Mulasseta, juntament amb la Mulassa i el Lleó

La família d’Encultura’t es fa gran amb una nova figura, una bèstia que va arribar com a regal de Reis. És la Mulasseta, un animaló de dos quilos, fet al Taller Casserres de Solsona, que portaran els infants i que es podrà veure ballant pels carrers, amb la Mulassa i el Lleó de la Ciutat, les altres figures de l’entitat.

La nova figura es crea amb la finalitat de dotar de bestiari infantil a la ciutat, ja que en aquests moments n’hi ha molt poc. Molts sabadellencs la podran veure per primera vegada el 22 de gener, en un assaig obert.

“Animem la canalla i les famílies de Sabadell a portar la Mulasseta, la Mulassa, el Lleó i el grup de Diables”, expressa l’entitat. Si algú hi està interesat, es pot posar en contacte amb l’entitat a través dels Instagrams @lleodesabadell @mulassadesabadell o al correu [email protected].

El Bestiari de Sabadell: les figures, les entitats i totes les curiositats

El seguici Festiu de Sabadell

El Seguici Festiu de Sabadell aplega diverses entitats de cultura popular de la ciutat, cadascuna amb figures que animen els carrers en jornades festives de cultura popular. Per exemple, els Cavallets, de l’Esbart Sabadell Dansaire; l’Àliga, dels Geganters de Gràcia; i la Víbria, dels Diables de la Creu Alta.

Tant la Mulassa com els Cavallets ja van existir fa més de 400 anys. Diversos documents trobats en les Ordinacions de la Vila i Universitat de Sabadell parlen de la participació d’aquestes figures a les festes de la Puríssima, l’any 1619. A més, les notes també revelen les similituds entre el Gremi de Paraires sabadellenc i el barceloní, responsables de les actuacions de les seves respectives mulasses.

Comentaris
To Top