Oci i cultura

L’obra de Fina Miralles té cita a la Fundació Vila Casas

Fina miralles fundació vila casas

L’exposició arribarà a Espais Volarts (Barcelona) el 15 de setembre i s’hi estarà fins al 14 de gener del 2024

Obra pictòrica de Fina Miralles que es podrà veure a la Fundació Vila Casas

La Fundació Vila Casas, especialitzada en art contemporani català, ha programat una nova exposició de l’artista sabadellenca Fina Miralles (1950). Comissariada per Maia Creus i Maria Lluïsa Faxedas, arribarà a Espais Volarts (Barcelona) el 15 de setembre i s’hi estarà fins al 14 de gener del 2024.

L’exposició, que es titula Fina Miralles. L’invisible visible (1984 – 1996), fa percebre als ulls del visitant “la profunda relació entre l’escriptura i l’obra visual de l’artista”. Un diàleg que ja es posa en relleu a l’edició en quatre volums dels escrits de la sabadellenca, Fina Miralles. Paraules fèrtils 1973-2017.

“En aquest univers visual, el blanc del paper i de la tela deixen de ser un suport expressiu o de representació per esdevenir espai viu on flueixen les formes del vent, els moviments de l’aigua, els ritmes de l’energia i moltes altres imatges simbòliques”, avança sobre l’exposició la Fundació Vila Casas, que l’any passat va rebre més de 46.000 en els seus centres, d’exhibició a Barcelona, Palafrugell i Torroella de Montgrí.

“La línia és l’ànima d’aquestes obres, mentre que l’estructura compositiva plasma una visió circular en un moviment cosmogònic on tot està relacionat amb tot”, afegeix la descripció de l’exposició. “Entre aquestes obres, hi trobem paisatges que configuren una visió cosmocèntrica del món i dibuixen la bellesa d’un univers d’analogies en què la terra, l’atmosfera, el cel, el firmament i els humans esdevenen òrbites d’energia en relació”.

En paral·lel al paisatge, la figura travessa tot el corpus pictòric de Fina Miralles, amb imatges que remeten al passat indígena comú a tots els éssers humans, la presència de la mare biològica o l’arbre còsmic i els éssers d’aigua; també hi trobem una galeria d’esperits mitològics que convoquen des de l’ancestral potència del tòtem fins a l’esperit del bosc, del dia i la nit, o donen imatge a la floració del regne vegetal.

L’exposició es tanca amb el cicle d’obres Memorial, realitzat l’any 1996, que l’artista defineix com “un viatge de la llum cap a la llum”. Amb aquestes teles Fina Miralles dona per tancat el cercle entre vida i art que va iniciar l’any 1973.

Comentaris
To Top