Ciutat

Convocades vagues de sanitat i educació a finals de gener

El final de gener apunta a ser convuls en el sector educatiu i sanitari. El calendari ariba marcat per diverses jornades de protesta en forma d’aturades. Serà a partir del 24 de gener, quan el món de la sanitat espera alçar la veu als carrers.

Després de l’anunci en el sector sanitari, l’últim en sumar-se a les aturades ha estat el Sindicat d’Estudiants, que aquest dimecres ha convocat vaga el 25 i 26 de genera en defensa de l’educació i la sanitat pública, afegint-se a la convocatòria feta per altres sindicats dels dos àmbits.

En un comunicat, el Sindicat d’Estudiants ha considerat que la situació de l’educació pública catalana és “insuportable” i apunten a alguns problemes com aules massificades sense calefacció, manca de professors i places d’FP i costejar certes despeses a la universitat.

Per la seva banda, la Intersindical també ha convocat vaga a l’educació el 25 i 26 de gener després que USTEC fos el primer sindicat educatiu en convocar aturada per aquests dies. La Intersindical ha justificat la decisió atesa la “manca de compromís i de resolució” del Departament d’Educació a l’hora d’arribar a un acord amb les forces sindicals.

Protestes del sector sanitari

Pel que fa a l’àmbit dels treballadors de la salut, la Intersindical va convocar dilluns una vaga pels propers 24 i 25 de gener de tot el sector sanitari i sociosanitari català, tant al públic com al concertat. El segon dia d’aquesta convocatòria, doncs, coincidirà amb el primer dia de la vaga ja convocada pel sindicat Metges de Catalunya i la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, que havien apuntat en el calendari el 25 i 26 de gener per aturar el sector. Les reclamacions en ambdós casos són similars: més plantilla, millores retributives i més inversió.

Després que es convoquessin les aturades al sector, el sindicat CSIF va anunciar que se sumava a la vaga de sanitaris prevista pel 25 i 26 de gener. En un comunicat, va justificar l’adhesió davant la situació “límit” que viuen els professionals de la sanitat a Catalunya.

Les aturades també afectaran al personal estatutari, al laboral, al funcionari i al que està en formació especialitzada que presta serveis a la xarxa publica i a tots els centres assistencials de titularitat privada.

Comentaris
To Top