ESPORTS

La Societat Coral Colon dissenya un gran pla d’expansió

El president de l'entitat, Lluís Figueras, davant de les noves instal·lacions / LLUÍS FRANCO

Amb el reelegit president Lluís Figueras al capdavant, l’emblemàtica Societat Coral Colon, amb 126 anys d’història, afronta un repte majúscul.

Les eleccions, amb una elevada participació del 60% dels socis amb dret a vot, van ratificar, amb una àmplia majoria del 80%, la continuïtat de Lluís Figueras –l’altre candidat era Tomàs Rodríguez– i, de retruc, el vistiplau a un projecte ambiciós d’expansió que hauria de significar un enorme salt de qualitat en tots els àmbits els pròxims mesos.

Una de les noves sales on es faran activitats diverses / Ll. Franco

Donar-li vida a l’entitat i recuperar la gent jove seria el gran lema i també l’objectiu, com reconeix el president Lluís Figueras: “La massa social s’ha envellit i necessitàvem un canvi radical perquè estava en perill la viabilitat del club a curt termini”.

La seva “obsessió” i punt bàsic era dissenyar un pla de creixement basat en una gran ampliació d’instal·lacions. Les actuals han quedat obsoletes, petites i amb moltes limitacions d’espai.

700.000 euros d’inversió

Dit i fet. La SC Colon va adquirir el local del costat de la seva seu històrica a l’Avinguda Onze de Setembre. La inversió total podria superar els 700.000 euros. Ara mateix el procés es troba en la fase de tramitació de llicències municipals per iniciar les obres. “La recepció per part de l’Ajuntament al projecte ha estat molt positiva i la nostra il·lusió és que tot estigui en funcionament durant el 2023”, explica el president.

L’Escola d’escacs gaudirà d’aquest gran espai, que estarà delimitat pels alumnes d’Iniciació i els que tinguin més nivell / Ll. Franco

El Diari de Sabadell va tenir accés i es tracta d’un espai global de més de 550 metres quadrats amb dos nivells. “Volem tornar als orígens. L’entitat, creada el 1896, era essencialment un lloc d’esbarjo i trobada de la gent del barri. Doncs ara, la idea és obrir el Colon a tot el barri i també a la ciutat. Farem activitats promocionals (pintura, zumba, noves tecnologies, pilates, classes de ball) i tindrem espais diferenciats per potenciar la relació social a més d’un bar-cafeteria a l’entrada”.

L’aposta pretén convertir-se també en una crida a la joventut. “Una entitat sense gent jove està condemnada i aquest és l’altre gran repte”. La SC Colon és un referent del billar i escacs, amb una Escola de gran prestigi. En la nova instal·lació gaudiran d’una doble sala. “És una oportunitat per fer un gran salt endavant”, conclou.

Comentaris
To Top