Les reines de copes allarguen l’hegemonia a Terrassa

Alegria sabadellenca, amb el xiulet final/ V. Castillo

L’Astralpool Club Natació Sabadell ha aconseguit sumar la seva divuitena Copa de la Reina –catorze de les darreres setze edicions– després de superar el CN Mataró per 8 a 6.

Terrassa ha estat testimoni d’un partit entre dos equips que han ofert una batalla de gran intensitat durant els 32 minuts de la final. L’Astralpool CN Sabadell ha agafat ràpidament l’avantatge al marcador, aprofitant la superioritat numèrica amb dianes de Bea Ortiz, però les maresmenques han obtingut escurçar distàncies amb la diana de Cristina Nogué. Les defenses han dominat els atacs en un primer quart de molt respecte entre els dos conjunts. En el segon assalt, el CN Mataró ha capgirat el marcador amb un parcial demolidor de 0 a 3, amb dianes de les neerlandeses Vivian Sevenich i Simone van de Kraats, i de l’hongaressa Rita Keszthelyi.

A la represa, cop d’efecte d’un Astralpool CN Sabadell que ha tret tot el seu caràcter: parcial de 4 a 0, amb un gran paper de totes les waterpolistes en defensa, liderades per Laura Ester, avui millor portera de la final per la RFEN. En atac, Bea Orrtiz, MVP de la final, ha fet el tercer del seu compte personal. A la festa golejadora s’hi han afegit Irene González, Elena Ruiz i Maica Garcia (6-4). En el darrer i definitiu assalt, el CN Mataró s’ha apropat al marcador en dues ocasions (6 a 5 i 7 a 6), però el talent sabadellenc ha sortit a relluir de nou: la jove rubinenca Elena Ruiz i la neerlandesa Sabrina Van der Sloot, amb un gran gol, han situat el 8 a 6 definitiu.