Ciutat

L’Ordenança de civisme i convivència multarà els vàndals amb sancions d’entre 100 i 3.000 euros

Incivisme botellon Sabadell / Lluís Franco
Incivisme a Sabadell / LL.F

Sabadell aprovarà de forma inicial l’Ordenança de civisme i convivència al ple d’abril. El nou marc normatiu permetrà perseguir l’incivisme i el vandalisme i sancionar-ho a cop de talonari. “Ens feia falta per actuar de forma més àgil i contundent”, ha assegurat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Què es podrà sancionar? Posar la música alta o fer soroll a dins o fora de cases, botellots i festes al carrer, no recollir les defecacions dels gossos, deixar les escombraries fora del contenidor, degradar el mobiliari urbà o menysprear la dignitat d’altres persones. Aquesta última és la més greu: els atacs xenòfobs i contra les persones poden ser multades amb fins a 3.000 euros. “No volem sancionar, sinó que se sàpiga que puguem fer-ho. I ho farem quan s’esgotin totes les vies i no ens quedi un altre remei”, exposa l’alcaldessa.

S’hi tipifiquen més d’una quarantena d’infraccions lleus, greus i molt greus. I les sancions es mouran entre els 100 i els 3.000 euros, depenent de la gravetat dels fets. La norma també contempla serveis a la comunitat.

L’Ordenança està pendent d’aprovació des de fa més d’un any, a finals de 2021. Farrés assegura que s’ha redactat amb la participació de diferents entitats i organismes i és “molt consensuada”. Hi han participat la Cambra de Comerç, comerciants i veïns, el Gremi de Fabricants, Creu Roja, ActuaVallès, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia o la síndica municipal de greuges.

CERCADOR: Consulta les infraccions i les multes per incivisme a Sabadell

Comentaris
To Top