Oci i cultura

La Colla Bastonera de Sabadell consolida el seu projecte

Ha costat molt, però finalment el dia ha arribat. Després de 4 anys d’espera el projecte de la Colla Bastonera de Sabadell ja és una realitat. I és que, per acabar de consolidar-se plenament, a la colla li calia celebrar un acte molt important, l’apadrinament. Una cita importantíssima que s’ha celebrat aquest dissabte a la plaça de Sant Roc.

“Un dia de joia”

“Avui culmina tot aquest procés de creació de la colla, els balls i les músiques, és un dia de joia”, ha explicat amb emoció el seu president, Rubèn Ramiro. Un llarg recorregut que va començar l’any 2019 i que, per la pandèmia, va estrenar-se l’any 2021 conjuntament amb el Seguici Festiu de Sabadell- del qual la Colla n’és col·lectiu fundador. Durant tots aquests anys l’entitat ha anat treballant per definir un projecte amb trets característics de la ciutat: “Hem volgut crear balls diferents, però que alhora fossin reconeixibles i també ho hem fet amb la vestimenta”, ha afegit.

apadrinament bastoners

Presentació del ball dels sabadellencs / Víctor Castillo

Respecte al futur de la colla, Ramiro ha explicat que ara mateix el que busquen és un temps de consolidació. “Portem un període molt creatiu i de creixement, amb molts projectes. Ara toca pair tot el que hem creat i fer fonaments”. Una nova etapa en la qual animen a la ciutadania a participar: “El 90% del que fem és per passar-ho bé, l’altre 10% és per passar-ho millor, per tant, tothom qui tingui interès serà benvingut”, ha remarcat.

Pel que fa a la presència dels bastoners de Tarragona-nous padrins sabadellencs-, Ramiro ha explicat que “és un gran orgull, ens han ajudat molt i hi hem establert un gran vincle que esperem que perduri amb el temps”.

L’acte d’apadrinament

La jornada ha arrencat cap a les 11 del matí. Els primers a entrar a plaça han estat els Diables de Sabadell. Tot seguit, ha estat el torn de l’Àliga de Sabadell. I, posteriorment han actuat els bastoners de Tarragona. L’últim torn, com no podia ser d’altra manera, l’ha ocupat la colla de Sabadell representant un recull de les seves picades més reconeixibles.

apadrinament bastoners

Entrega de la faixa i el banderí / Víctor Castillo

Durant els parlaments oficials els sabadellencs han agraït la presència dels tarragonins. Al seu torn, i com marca l’acte, aquests han entregat un banderí amb l’escut de Sabadell a la colla. Símbol que d’ara endavant serà la insígnia dels bastoners de Sabadell al Seguici Festiu. A més a més, els de Tarragona també han fet obsequi d’una faixa amb el seu escut i un brodat amb la data de l’apadrinament.

Com a punt final de la jornada tots els participants de l’acte han realitzat una cercavila pels carrers del centre de la ciutat.

Comentaris
To Top