Ciutat

Vox demana que l’himne d’Espanya soni a la de constitució del nou Ajuntament de Sabadell

La façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO
La façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Vox ha presentat una petició a tots els ajuntaments catalans en què ha obtingut representació a les eleccions municipals perquè l’himne d’Espanya soni a l’acte de constitució del nou plenari. El passat 28 de maig, Vox va obtenir 5.098 vots i dos regidors a l’Ajuntament de Sabadell, Nuria Acacio i César Gil.

Fonts municipals confirmen que el consistori ha rebut la petició, però expliquen que no s’ha acceptat. “Es farà com s’ha fet sempre des de l’època d’Antoni Farrés”, expliquen. D’aquesta manera, un cop proclamada la nova composició del ple, sonaran Els segadors per concloure la celebració.

L’acte se celebrarà dissabte, 17 de juny, a les 12 h a tots els ajuntaments espanyols. Els regidors electes hauran de jurar o prometre el càrrec acatant la Constitució, i la formació d’ultradreta proposa afegir un element més a l’esdeveniment: vol que “s’habilitin els mitjans materials necessaris perquè pugui sonar l’himne nacional en senyal de respecte al municipi i a Espanya, de la mateixa manera que sol ser habitual acabar aquestes sessions amb l’himne dels Segadors”.

El text de la petició recorda que “entre els símbols de la nació espanyola” hi ha la bandera, l’escut i l’himne.

Comentaris
To Top