Ciutat

Alerta per risc d’incendi a Sabadell: es prohibeixen algunes activitats

A la comarca hi ha regulades determinades activitats a menys de 500 metres de terreny forestal

/ D. CHAO

El Cos d’Agents Rurals de la Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a diferents comarques catalanes, entre les quals el Vallès Occidental. Aquest és el segon més alt en l’escala de risc d’incendi, i suposa el control de llocs especialment delicats, a més del control de circulació de vehicles per algunes zones forestals, entre d’altres.

A Sabadell, doncs, estan regulades determinades activitats amb risc d’incendi, a menys de 500 metres de terreny forestal, com per exemple: crema de restes vegetals, focs d’esbarjo, fogonets de gas, pirotècnia, castell de focs i barbacoes.

Què implica cada nivell del Pla Alfa?

El nivell 1 del pla desplegat pels Agents rurals implica una vigilància prioritària dels incendis forestals per davant d’altres tasques que són competència d’aquest cos. Així, es controlen columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500m de zones forestals, identifiquen els autors dels focs, han de fer apagar els focs en cas de perill i fan control sobre llocs predeterminats d’especial risc.

Pel que fa al nivell 2, que suposa una vigilància exclusiva dels incendis forestals, a més de dur a terme les tasques del nivell 1, també controlen la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades, es posen en marxa punts de guaita estratègics i es controlen, també, abocadors predeterminats.

I finalment, amb el nivell 3 es restringeix l’accés a massissos forestals, com a mesura prioritària. A més de dur a terme les tasques del nivell 1 i 2, també s’estableix un comitè de coordinació a la seu de la Unitat Operativa, s’estableixen centres de coordinació d’efectius a les zones d’actuació i s’anul·len les autoritzacions per fer foc, excepte les excepcionals.

Comentaris
To Top