ESPORTS

Mor Nebojsa Djordjevic, exporter internacional del Sabadell de l’antiga Iugoslàvia

Djordjevic en una alineació del Sabadell de la temporada 73/74 a la Nova Creu Alta / CEDIDA

A l’edat de 79 anys, ha mort Nebojsa Djordevic, exporter del Centre d’Esports Sabadell en la dècada del 70. D’origen serbi, va arribar a la nostra ciutat procedent de l’antiga Iugoslàvia -el seu club era l’OFK Belgrado- com a internacional absolut. De fet, en el moment del seu fitxatge era considerat el segon porter del combinat balcànic, llavors una de les potències a Europa.

En una època d’escasses incorporacions de l’estranger, Djordevic va generar una gran expectació. El Sabadell es trobava a Segona Divisió A després de la seva etapa daurada a la màxima categoria i la incorporació del porter va suposar una motivació per l’afició. Va debutar a la Nova Creu Alta en el primer torneig ‘Ciutat de Sabadell’ que organitzava el club a l’estiu contra el Santiago Wanderers xilè (1-0). En aquella plantilla podem recordar els noms de Franch, Vilar, Manolo González, Herrera, Montesinos, Arturo, Zaldúa, Roselló, Nico Estéfano o Palau entre altres.

Després, a la competició de lliga, Djordjevic va tenir més problemes d’adaptació. A la seva primera temporada, la 73/74, va disputar un total de 15 partits, en competència amb un veterà Pepe Martínez. A la següent, la 74/75, el seu rival directe a la porteria era el jove Francisco López i només va defensar la porteria arlequinada en 7 ocasions. En alguns partits va cometre errades greus que el van condemnar a la suplència. A més, l’equip va acabar baixant a Tercera Divisió.

Comentaris
To Top