Ciutat

El programa del 8M a Sabadell: més 50 activitats per reivindicar els drets de les dones

8M manifestació feminista Sabadell / AINA TORRES

L’acte institucional tindrà lloc el 8 de març, a les 12 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament

Manifestació feminista Sabadell, en fotografia d'arxiu / AINA TORRES

Sabadell ha preparat una cinquantena d’actes per commemorar el 8M al llarg del mes. Del 2 al 29 de març, s’han previst xerrades, tallers, exposicions i propostes esportives, entre d’altres, a diferents punts de Sabadell. “Lluitem per eliminar qualsevol forma de discriminació envers les dones”, exposa Rosa Pareja, regidora d’Igualtat i LGBTI+ de Sabadell. Enguany, s’ha incrementat un 10% el programa d’activitats, especialment activitats esportives i xerrades i conferències.

L’acte institucional tindrà lloc el 8 de març, a les 12 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament. S’hi llegirà un manifest i hi haurà peces de petit format de lectura de poesia a càrrec d’Elisabet Carnicer, acompanyada de la flautista Montserrat Munill.

L’acte central del 8M serà una nova edició de Llegint el 8M, lectures públiques obertes a la ciutadania i a les entitats, el  7 de març al Casal Pere Quart, un acte organitzat per la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, conjuntament amb la FAV i amb la col·laboració del Consorci de Normalització Lingüística i de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell.

8M manifestació feminista Sabadell / AINA TORRES

Manifestació feminista Sabadell, en fotografia d’arxiu / AINA TORRES

Cinc punts liles

Els punts liles, al llarg de tot el mes de març, s’ubicaran en cinc zones de la ciutat on generalment hi ha gran afluència de persones. Un dispositiu de prevenció i sensibilització que es trobarà a passeig de la plaça Major, parc de Catalunya, plaça del Pi, plaça de la Creu de Barberà o mercat ambulant de la Zona Hermètica.

Al programa d’activitats d’enguany es recullen també propostes que es fan durant tot el mes de març a diversos centres educatius sobre els drets de les dones, la memoria històrica, la diversitat o les violències masclistes.

Com a activitat destacada, des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), s’ofereixen dos tallers de creixement personal i d’empoderament: el taller Dona i tècniques d’autocura, a carre de Maite Fruitós Alivés, instructora de taitxi, relaxació i meditació, els dimecres, 13 i 20 de març, de 18 a 20h a l’Estruch; i el taller Autoestima, a càrrec de la psicòloga Núria Sancho.

Consulta el programa d’activitats complet.

Comentaris
To Top