ESPORTS

Un total de 450 escolars participen en la jornada de sostenibilitat del Consell Esportiu Sabadell

Imatge de tots els escolares participants en la iniciativa al parc de Catalunya / Lluís Franco

Una cursa d’orientació i diverses activitats, sota l’organització del Consell Esportiu Sabadell i la Unió Excursionista de Sabadell i la participació de 450 escolars, han servit de conscienciació per preservar el medi ambient al parc de Catalunya.

El Consell Esportiu lidera el projecte europeu anomenat Clean Run Race en el qual coordina un partenariat format per la Unió Excursionista de Sabadell i dues entitats malteses: Sports Malta i Vikings Sailing Club. S’han fet diverses actuacions de formació i també s’ha editat i repartit una unitat didàctica amb situacions d’aprenentatge als centres docents que ho han sol·licitat.

Aquest divendres, gairebé 450 escolars (Primer i Segon de Secundària) de nou escoles de la ciutat i una de Sant Quirze, s’han convertit en els grans protagonistes participant en la cursa d’orientació i diverses activitats esportives complementàries, com tres tallers per posar en pràctica els conceptes que han après a l’escola sobre sostenibilitat.

La jornada esportiva no era competitiva i s’emmarca en paràmetres de protecció del medi ambient. “Hem quedat molt satisfets amb la iniciativa i la resposta dels escolars”, han coincidit a dir la regidora d’Esports i presidenta del Consell Esportiu del Vallès Occidental, Montse González, i la secretària tècnica, Sònia Rallo, peça cabdal en l’organització. També han participat en la logística, l’Obra Social d’Stmasa, CASSA i alumnes que han exercit de monitors.

Volen repetir

El Consell Esportiu del Vallès Occidental, seguint el pla estratègic 2021-2024, va presentar-se a una convocatòria del programa Europeu Erasmus + amb el projecte Clean Run Race, creant aliances amb tres entitats esportives: la Unió Excursionista Sabadell, Sports Malta i Vikings Sailing Club de Malta. El projecte compta amb el suport de tots els municipis que formen el Consell Esportiu del Vallès Occidental Sabadell -a excepció de Gallifa-. En total són cinquanta entitats.

Ara s’ha aconseguit el finançament europeu -60.000 euros a repartir segons la implicació dels diferents actors participants- i l’objectiu, com apunta la Sònia, “és tornar-nos a presentar l’any vinent per repetir aquesta fantàstica experiència”.

FOTOS:  LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top