• Publicitat

  Centres i entorns escolars, més segurs i comfortables

  Què més? La partida pressupostària del consistori també preveu millores a les escoles bressols i als entorns escolars.
  Redacció
  1 de desembre de 2022

  Uns entorns escolars més segurs i accessibles, així com unes aules 100% adaptades a les necessitats humanes i acadèmiques dels alumnes són prioritats primordials per a famílies i docents. El curs 2022-2023 arrenca al municipi vallesà amb diverses eines i millores per a garantir-ho; algunes que ja s’havien implementat durant els anys anteriors i d’altres, que s’incorporen aquest any com a novetat.

  1. Confort tèrmic
  a les escoles bressol

  En relació amb les escoles bressol municipals, les properes setmanes es preveu adjudicar les actuacions per a la millora del confort tèrmic a les llars d’infants següents: Can Llong, Arraona, Espronceda, Andreu Castells i Calvet d’Estrella. S’inclouen, també, millores en l’aïllament tèrmic i la protecció solar, la instal·lació de sistemes de bioclimatització, que consisteix a refredar l’aire per un procés d’evaporació 100% natural, la posada en marxa de sistemes de climatització mitjançant bombes de calor i sistemes d’aire condicionat, així com millores en la ventilació natural creuada d’algunes aules. 

  El projecte compta amb un pressupost global proper als 222.600 euros, dividit en cinc lots, un per escola.

  Imatge d’una escola bressol / D.S

  En un altre àmbit, està en procés d’adjudicació el projecte de pintura interior i exterior de l’Escola d’Adults de Can Rull, que tindrà un cost proper als 46.000 euros. I a l’Escola d’Adults de La Concòrdia es substituirà la instal·lació elèctrica. A tots aquests projectes caldria, a més, sumar la construcció del nou espai cultural al Bosc de la Concòrdia, que substituirà l’antiga seu de La Llar del Vent.

  2.La mobilitat
  dels entorns escolars

  Amb l’objectiu d’afavorir una mobilitat més segura, els darrers mesos s’han començat a implementar tot un conjunt d’accions que beneficiaran totes les escoles a tots els barris de la ciutat i sumaran més d’1 milió d’euros. Les actuacions impliquen millorar la seguretat i senyalització a 16 centres educatius, que comportarà una inversió de 547.995 euros. 

  Un camí escolar tallat / D.S

  També s’invertiran 100.000 euros en la millora de 92 entorns escolars i més de 400.000 d’euros en els nous camins escolars de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume. Les accions a aquests tres darrers centres són projectes d’EDUSI i estan cofinançats al 50% pel fons Europeu de Desenvolupament Regional, els anomenats FEDER.

  3.Dispositiu policial a les escoles

    En relació també amb la mobilitat escolar, la Policia Municipal de Sabadell enceta el curs amb la posada en marxa del dispositiu que vetlla per la seguretat dels nens, nenes i familiars als entorns escolars. Un dispositiu que donava servei l’any passat, i que aquest curs es mantindrà durant tot el curs lectiu 2022-2023. 

  Dispositiu policial a Sabadell / D.S

  Les actuacions dels agents també vetllen per garantir que es respectin i es compleixin totes les normes de circulació; i també asseguren que hi ha una bona fluïdesa i seguretat viària, sobretot a les hores d’entrada i sortida de les escoles. Tot plegat, és un dispositiu que dona prioritat als vianants en les zones i moments del dia de màxima afluència de famílies i infants, que són més imprevisibles i poden dirigir-se a la carretera amb facilitat. 

  El sistema de funcionament d’aquest dispositiu, normalment format per dos agents, és flexible i, per tant, s’anirà adaptant segons les necessitats del curs i de les famílies.

  4.Neteja dels entorns escolars

  De la mateixa manera, els serveis municipals de neteja estan vetllant especialment perquè els entorns escolars estiguin en les millors condicions possibles de salubritat i accessibilitat, tant pel que fa a la neteja, com al manteniment de voreres i espai públic en general.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: